zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT-professionals weten nog weinig over software defined infrastructuren

22 oktober 2013 - IT-professionals beschikken over weinig informatie met betrekking tot software defined infrastructuren. Dit blijkt uit online onderzoek van Telindus. Ter voorbereiding op het Vision & Focus event vroeg Telindus de deelnemers of zij denken dat software defined infrastructuren mogelijkheden bieden om de bedrijfsvoering te verbeteren. Maar liefst 50 procent gaf aan hier geen antwoord op te kunnen geven, omdat er nog te weinig informatie beschikbaar is.

Om IT-professionals duidelijkheid te verschaffen in de ontwikkelingen heeft Telindus de whitepaper ‘Software defined: the game changer’ geschreven. Van de 117 respondenten denkt 29 procent dat software defined infrastructuren de toekomst zijn. Daarnaast ziet drie procent wel de mogelijkheden voor het verbeteren van de bedrijfsvoering maar niet voor henzelf, verwacht zestien procent verbeteringen over enkele jaren en is twee procent van mening dat software defined infrastructuren geen mogelijkheden bieden voor het verbeteren van de bedrijfsvoering.



Grote informatiebehoefte
Harm de Haan, Manager Consultancy bij Telindus, licht toe: "Software defined infrastructuren zijn nog volop in ontwikkeling, maar wij merken dat er een grote informatiebehoefte is in de markt. En terecht. Er zijn de afgelopen jaren verschillende ontwikkelingen de revue gepasseerd om de flexibiliteit in het datacenter te vergroten, maar met de komst van software defined kunnen we echt spreken van een game changer. Net als we hebben gezien met cloud en de diverse as a Service variaties is er over de term software defined nog veel verwarring. Simpel gezegd wordt de logica van de IT-infrastructuur (de software) losgetrokken van de hardware en centraal beheerd. Dit heeft gevolgen voor de gebruikerskant, maar ook voor de leveranciers. Door middel van de whitepaper willen wij IT-professionals informeren. Wat kunnen zij verwachten van deze ontwikkeling en waar moeten zij op letten? Software defined is een ontwikkeling die de IT-manager van nu zeker in de gaten moet houden."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Grotere klantfocus leidt tot meer maatwerkapplicaties in 2014
 CIO’s zien softwareontwikkeling als business-enabler
 Nederlandse bedrijven betalen hoge prijs voor ongelicentieerde software
 Beleidsontwikkeling rond cloud computing nog fragmentarisch
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10