zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse managers meeste vertrouwen op afstand

16 september 2013 - Nederland loopt voorop wat betreft flexibel werken. Bijna tweederde (62 procent) van de managers geeft aan zich geen zorgen te maken over hoe werknemers hun tijd  invullen als ze op afstand werken. Uit recent onderzoek van Regus is gebleken dat 43 procent van de Nederlandse leidinggevende minimaal een halve werkweek flexibel werkt.

Regus vroeg maar liefst 26.000 managers uit meer dan 90 landen uitvoerig over hun houding ten aanzien van flexibel werken en werken op afstand.Vertrouwen is belangrijkste uitgangspunt
Een deel van de leidinggevenden maakt zich zorgen over het motiveren en managen van personeel op afstand. Wereldwijd geeft 55 procent van de managers aan dat effectief management op afstand mogelijk is, mits zij een speciale training volgen. In Nederland ligt dit percentage lager: 33 procent van de ondervraagden geeft aan dat een opleiding van belang is.
Tom Tempelman, algemeen directeur van Regus Nederland: "Alle betrokken partijen profiteren van flexibel werken, er moeten echter goede afspraken worden gemaakt. 38 procent van de Nederlandse ondervraagden beschouwt vertrouwen als een belangrijk punt. Als er vertrouwen is, zijn de voordelen van flexibel werken overduidelijk: hogere productiviteit, beter behoud van personeel en lagere operationele kosten. Het stellen van duidelijke doelstellingen en het sturen op resultaten in plaats van op werkzaamheden zijn cruciaal. Verder moeten werknemers en managers zoveel mogelijk gebruik maken van nieuwe technologieën zoals smartphones en videoconferencing alsmede van professionele flexibele werkplekken die werken op afstand mogelijk maken. Tenslotte of je nu op afstand werkt of vanuit kantoor, regelmatig contact, via telefoon, mail of videoconferencing, blijft uitermate belangrijk."
In Nederland maakt 43 procent van de managers op afstand gebruik van videoconferenties om te communiceren met hun teams.

Een professionele relatie
Flexibel werken kan leiden tot een nieuw soort interactie tussen managers en hun teams. Zo geeft 46 procent van de Nederlandse ondervraagden aan te denken dat management op afstand goed is voor een professionelere relatie. Vertrouwen is daarbij een belangrijke factor: slechts 25 procent van de Nederlandse bedrijven, aanzienlijk minder dan de 37 procent wereldwijd, gebruikt specifieke rapportagesystemen voor efficiëntiebewaking.

Jongeren nemen verantwoordelijkheid
Daarnaast kan flexibel werken met name voor jongere medewerkers extra waarde bieden. Bijna tweederde (60 procent) van de ondervraagden in Nederland is van mening dat jongeren zich minder snel ontwikkelen wanneer zij op afstand worden gemanaged (ten opzichte van 68 procent wereldwijd). Nederlanders zijn er daarentegen wel het meest van overtuigd dat jongere medewerkers verantwoordelijker worden door werken op afstand (54 procent ten opzichte van 37 procent wereldwijd).

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kennisuitwisseling belangrijkste reden voor samenwerken op afstand
 IT-manager: cultuur is grootste struikelblok bij samenwerken op afstand
 Thuiswerkmogelijkheden bepalen voor wie werknemer aan de slag wil
 Het Nieuwe Werken heeft juridische haken en ogen
 
 
reacties
 
Adriana van Schalken | Payroll Works  |   | 
17-09-2013
 | 
15:28 uur
Interessant onderzoek! Wat voor managers zijn onderzocht, van allerlei verschillende groottes qua onderneming? Of enkel internationale of kleinere bedrijven?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10