zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CEO-stage op herhaling

19 augustus 2013 - Net als in 2011 gaan 40 ambitieuze HBO/HBO+ studenten ook dit jaar met elkaar de strijd aan voor die ene, unieke stageplaats. In oktober vindt een Challenge Weekend plaats op de Welten Campus. Gedurende dit weekend worden de studenten tijdens workshops en teamopdrachten beoordeeld op diverse competenties waaraan een CEO volgens Welten moet voldoen. Wie daar het best in slaagt wordt de nieuwe CEO stagiair(e) van Cees Welten.

Herhaling van het Challenge Weekend en de daaropvolgende CEO-stage is voor Welten een logische keuze. Het sluit perfect aan bij de ambitie om bij te dragen aan de ontwikkeling van talentvolle mensen in de financiële dienstverlening. Bovendien zijn de vorige challenge en stage erg succesvol gebleken.


Succesvol was het zeker ook voor de toen twintigjarige student Real Estate & Facility Management, Ivo Hopmans. Na een enerverend en inspirerend weekend bleek Ivo te beschikken over de juiste competenties en was hij bovendien in staat zijn zienswijze op een pakkende manier te presenteren. Toch was hij niet de enige winnaar. Ook de overige deelnemende studenten waren een mooie ervaring rijker en hadden daarnaast veel waardevolle kennis opgedaan. Een aantal deelnemers is inmiddels werkzaam bij Welten.

Deze lessen staan niet in een boek
Tijdens zijn stage was Ivo aanwezig bij alle afspraken van Cees Welten en werd zodoende actief betrokken bij vergaderingen, beslissingen en ontmoetingen met vooraanstaande beleidsmakers. "Eerst moest ik aftasten in hoeverre ik kon participeren in een gesprek," vertelt Ivo na afloop van zijn stage. "Al snel bleek het echter juist de bedoeling dat ik gesprekspartner was en niet alleen toehoorder. De manier waarop Cees mij begeleidde maakte de stage tot zo’n succes. De lessen die ik in deze periode heb geleerd staan niet in een boek en zijn voor mij erg waardevol voor mijn verdere ontwikkeling." Ook voor Cees Welten pakte de stage erg positief uit. "Het is heel verhelderend als een talentvolle jongere alles met een frisse blik benadert. Ik heb er persoonlijk veel van geleerd en hij van mij." Inmiddels is Ivo werkzaam bij Welten Opleiding & Organisatieontwikkeling.

Succes overtreffen
Na deze mooie ervaringen kan het lastig zijn het succes te overtreffen. Projectleider Erik Broeder is daar niet zo bang voor. "Dit kunnen we zeker overtreffen. We hebben erg veel waardevolle feedback ontvangen na afloop van het Challenge Weekend. Hierdoor kunnen we nog meer toevoegen om de studenten zoveel mogelijk nuttige bagage mee te geven voor de toekomst."

Inschrijving gestart
Het Challenge Weekend vindt plaats op de Welten Campus in Vessem van 18 t/m 20 oktober. Inschrijving is met ingang van heden mogelijk via www.halfjaarceo.nl. Op deze site kunnen studenten ook terecht voor uitgebreide informatie over zowel de challenge als de stage.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Digitaal bedrijfsleven uit zorgen over Nederlandse inbreng op de Digital Markets Act
 Hybride werken: Secure Access Service Edge (SASE)-oplossingen zijn de toekomst
 Doorstromer bereid te wachten met aankoop volgende woning door oververhitte huizenmarkt
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Twintigjarige student aan de top bij Welten
 HBO-student? Win een stage als CEO
 CEO moet actief zijn op social media
 Nieuwe Leiders zijn visionairs
 
 
reacties
 
financiele administratie  |   | 
10-03-2014
 | 
13:28 uur
Geweldige uitdaging lijkt me dit! Dit is ook precies de reden waarom ik zo'n grote voorstander van praktijkervaring ben. Van teveel in de boeken zitten wordt je op een gegeven moment ook niet veel wijzer. Met een ervaring als deze doe je in enkele weken meer kennis op dan dat je in 3 jaar leert op een HBO studie.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Beter omgaan met tijdsdruk door goed timemanagement
Hoe verbeter je de uitstraling van de website van je bedrijf?
reacties
Versoepeling maatregelen vertaalt zich in snelle groei van gewerkte uren bij niet-kantoorbanen  (2) 
Vermogensbeheerders moeten zich richten op klantbehoefte en risicomanagement (1) 
Kosten vermogensbeheer moeilijk te achterhalen (1) 
Finance-afdeling belangrijker geworden door coronacrisis (1) 
Bedrijven zijn niet goed uitgerust om de klantervaring te verbeteren (1) 
Het nieuwe vergaderen  (1) 
Managers hebben weinig op met personeelsfeestjes (1) 
top10
Versoepeling maatregelen vertaalt zich in snelle groei van gewerkte uren bij niet-kantoorbanen
64 procent Nederlanders ergert zich aan digibeten op werk
Collega’s niet geliefd op de BBQ
De geluiden die we het meest hebben gemist tijdens de pandemie
Vakantiekriebels: nieuwe situaties brengen automobilist van slag
Nederlander mist het ‘dagje uit gevoel’ van fysieke evenementen
Financiën onderbelicht thema in vitaliteitsbeleid organisaties
Gebruik werkplekken en vergaderruimtes kelderde sinds corona stevig
Groeiende datacenterbranche levert komende jaren meer dan 5. 000 banen op
Meer dan de helft van de Nederlanders ervaart ongezond veel stress op werk
meer top 10