zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse kantoren milieuvriendelijker dan Duitse?

14 augustus 2013 - Op Nederlandse kantoren komt veel minder uit de printer rollen dan op de kantoren van onze oosterburen. Nederlandse werknemers printen gemiddeld negen pagina’s per dag, terwijl Duitse collega’s gemiddeld aan 25 pagina’s komen. Duitsers printen daarmee maar liefst 178 procent meer dan Nederlanders. Dat blijkt uit een onderzoek van Viadesk naar de houding van werknemers ten opzichte van papierloos werken.

Nederlanders blijken een papierloos kantoor een veel aantrekkelijker vooruitzicht te vinden dan de Duitsers. Zo’n 75 procent van de Nederlandse werkenden lijkt het een prettig idee om een werkomgeving te hebben waarin het gebruik van papier zoveel mogelijk verminderd is. Bij de Duitsers is dat iets meer dan de helft (57 procent). De vraag of professionals een papierloos kantoor ook realistisch achten schetst een veel groter verschil: onder Duitsers is het geloof in een papierloze werkomgeving beperkt (38 procent), terwijl een grote meerderheid van de Nederlanders het fenomeen wel als een realistisch vooruitzicht beschouwt (85 procent).



Makkelijker delen
Wie positief is over papierloos werken, is dat vooral vanwege de aanname dat men via tablet, laptop en smartphone makkelijker documenten kan delen en bewaren. Ook het vertrouwen dat papierloos werken bijdraagt aan een betere balans tussen werk en privé maakt personeel in beide landen positiever. Werknemers die een papierloos kantoor niet zien zitten, zijn vooral bang dat een dergelijke werkomgeving zal leiden tot een overdaad aan (digitale) informatie.

Printen blijft nodig
Zowel een meerderheid van de Duitsers (67 procent) als van de Nederlanders (64 procent) is het eens dat incidenteel printen nodig zal blijven, ook al werkt men in een papierloos kantoor. Werknemers uit beide landen vinden dat papier makkelijker werkt als er aantekeningen gemaakt moeten worden, bijvoorbeeld tijdens een vergadering. Duitsers vinden bovendien dat papier handig is als men op ongebruikelijke plaatsen werkt, terwijl Nederlanders in dat geval juist een mobiel apparaat prefereren. 

Nederlandse kantoren milieuvriendelijker
Op basis van de resultaten veronderstelt het onderzoek van Viadesk dat Nederlanders verder zijn dan hun oosterburen als het gaat om papierloos werken en het gebruik van hun eigen mobiele apparaten voor zakelijke doeleinden(Bring Your Own Device). Daarmee lijken Nederlandse kantoren milieuvriendelijker te zijn dan kantoren in Duitsland.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Trend: online samenwerken op tablet of mobiel
 ´Het Papierloze Kantoor´ puilt uit van het papier
 Papieren vacature verliest terrein
 Papieren ‘to-do-lijst’ blijkt populair
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10