zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Papieren vacature verliest terrein

12 oktober 2012 - Een baan vinden via een vacature uit een krant of tijdschrift is verleden tijd. Ruim 60 procent van de HR-leaders vindt deze manier van het aantrekken van talenten niet (meer) belangrijk. 94 procent geeft aan dat de corporate website de belangrijkste tool is om sollicitanten te werven. Dit blijkt uit de HR Survey van Harvey Nash. Dit onderzoek wordt ieder jaar uitgevoerd onder 150 HR-leaders.

Na de corporate website volgt als belangrijkste middel om talent te vinden het aanspreken van een persoonlijk netwerk. Deze manier wordt voornamelijk gebruikt om latent zoekende kandidaten te lokaliseren. Ook de vertrouwde vacaturebanken op internet blijven belangrijke bronnen voor HR-leaders om talenten te vinden en staan daarom op een goede derde plek. "Welke middelen er ook ingezet worden, het wordt steeds belangrijker om aan goede employer branding te doen. Zowel op de website, in vacatures als op social media moet een bedrijf een consistente boodschap uitdragen," aldus Jan-Leen ’t Jong, algemeen directeur van Harvey Nash Nederland. 



War for talent

In het onderzoek valt op dat jonge toptalenten op een andere manier worden gescout. Het aanbieden van stages staat boven aan de lijst (52 procent). Campus recruitment, een bezoek van bedrijven aan universiteiten en hoge scholen om starters te werven, staat op de tweede plek. Ruim 50 procent van de ondervraagden geeft aan deze manier te gebruiken om jong talent te vinden. Op de derde plek staat het gebruik van social media. Tenslotte geeft 29 procent van de HR-leaders aan geen specifieke manier te hebben om jonge professionals aan te trekken. Jan-Leen ’t Jong: "Een stage is een mooie manier om jong talent kennis te laten maken met uw organisatie. Door perspectief te bieden is er een grote kans dat ze na het afstuderen bij u aan de slag gaan."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Google verslaat vacaturebanken bij banenjacht jongeren
 Monsterboard blijft bekendste vacaturesite van Nederland
 Social media bezig aan sterke opmars op de arbeidsmarkt
 Integratie social media en corporate websites onvoldoende
 
 
reacties
 
Marjolein Hins  |   | 
13-10-2012
 | 
15:38 uur
Ik volg alle info op het gebied van arbeidsmarkt ontwikkeling en geen gebied is zo in mismatch.....

Heb even gezocht, kan 't zo snel niet vinden, maar las deze week al 2x hetzelfde bericht dat als titel had:
WERKNEMER WIL TERUG NAAR SOLLICITATIE OP TRADITIONELE WIJZE

En dit zie ik constant gebeuren zulke tegenstijdige berichten. Ze maken voor mij helder dat we mensen niet meer in hokjes of groepen kunnen duwen en dat onderzoeken gebruiken om dit soort 'waarheden' de wereld in te slingeren niet meer kan en achterhaald is. Wij zijn toe aan nieuwe vormen van 'onderzoek' die de werkelijkheid en realiteit weergeven.

Tevens is 't voor mij een signaal dat ik voordat ik zomaar informatie uit zo'n soort constatering tot mij neem eerst 3x goed kijk binnen welke populatie het onderzoek of de enquete heeft plaatsgevonden, zodat ik weet voor welke populatie die uitspraak geldt.
Esther  |   | 
14-10-2012
 | 
10:08 uur
@marjolein Volgens mij lees je de diverse berichten dan verkeerd. Want het artikel met die titel wat jij noemt in je bericht gaat erover dat werknemers het liefste solliciteren op traditionele wijze dmv hun cv met motivatiebrief te emailen via een corporate website.

Het 1e gedeelte van dit artikel, onderzoek vanuit werkgeverskant, is dus allesbehalve tegenstrijdig.

En ook als het wel tegenstrijdig zou zijn, het gaat om 2 verschillende onderzoeken, 1 vanuit werkgeverskant en 1 vanuit werknemers/werkzoekende kant.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10