zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CIO’s zien hybride cloud als oplossing voor vereenvoudigen IT

16 juli 2013 - CIO’s zien hybride cloud-oplossingen in toenemende mate als de beste oplossing om hun IT te vernieuwen, zonder dat de business daardoor wordt verstoord. Dat blijkt uit recent onderzoek in opdracht van SAP. Onderzoeksbureau Wakefield Research heeft ruim 50 CIO’s van de top 1000 bedrijven hiervoor ondervraagd.

Volgens 70 procent van de ondervraagde CIO’s resulteert een hybride cloud-omgeving, waarbij on-premise IT wordt geïntegreerd met applicaties die op cloud zijn gebaseerd, tot verminderde complexiteit. Tegelijkertijd vinden zij dat IT veel flexibeler wordt. Ondanks die overtuiging bij het IT-management moeten tal van CIO’s nog veel weerstand overwinnen om hybride cloud-oplossingen te introduceren. SAP ontwikkelt daarom in nauwe samenwerking met CIO’s, strategieën om de acceptatie van hybride cloud-oplossingen te vergroten. Kern van de aanpak is om on-premise IT te integreren met op cloud gebaseerde applicaties. Uitgangspunt bij deze strategieën is om de bestaande IT-investeringen veilig te stellen en tegelijk snelheid en flexibiliteit te realiseren.Kiezen voor de cloud
Nigel Rayner, analist bij Gartner: "Organisaties kiezen in de praktijk in toenemende mate voor applicaties uit de cloud. Die applicaties maken gebruik van data uit on-premise ERP-systemen. Daardoor verplaatst het zwaartepunt van ERP zich steeds meer naar de cloud. Zowel CIO’s als ERP-aanbieders moeten daarom een integratiestrategie hebben ontwikkeld die is gericht op de wereld van hybride cloud-oplossingen."

Conclusies onderzoek
Een aantal belangrijke conclusies uit het onderzoek:
• Van de respondenten geeft 87 procent aan dat cloud-oplossingen steeds belangrijker worden voor hun organisatie. Tegelijkertijd denkt 83 procent van hen dat de ‘IT in huis’ net zo belangrijk is voor de business als cloud-oplossingen. De onderzoekers zien daarin grote kansen voor het integreren van on-premise met cloud-oplossingen.
• Ruim twee derde van de CIO’s die cloud-applicaties gebruikt, heeft ook al hybride oplossingen geïmplementeerd.
• Driekwart van de CIO’s die met hybride oplossingen werkt, vindt dat de IT-processen binnen de onderneming minder complex zijn en dat IT daarmee efficiënter is.
• Binnen organisaties ontstaat steeds meer draagvlak voor het integreren van on premise met cloud-applicaties. Medewerkers kunnen hierdoor immers makkelijker vanaf werkplekken buiten het bedrijf actief zijn.
• Ruim de helft van de CIO’s is er van overtuigd dat de on-premise oplossingen veiliger zijn dan cloud-oplossingen. Security is sowieso een van de grootste zorgen voor CIO’s.
• Gevestigde en vaak geen goede onderbouwde meningen zijn nog steeds de belangrijkste obstakels voor het introduceren van cloud-oplossingen binnen organisaties.

Positieve ervaringen met hybride cloud
Het onderzoek toont aan dat ondernemingen die zijn overgegaan tot hybride cloud-oplossingen de meest positieve ervaringen hebben. "Snelle groei en behoefte aan flexibiliteit, brengen veel bedrijven ertoe om cloud-oplossingen te implementeren. Het voordeel is immers dat zij tegelijkertijd hun bestaande applicaties operationeel kunnen houden. Dat trekt echter een zware wissel op hun datamanagement," aldus Mark Raben, Director Innovation & Product Strategy bij SAP Nederland. "Het is daarom belangrijk dat toeleveranciers een naadloze integratie realiseren tussen hun cloud-oplossingen en de on-premise applicaties. Hierdoor kunnen organisaties hun business processen aanzienlijk versnellen, terwijl er aan de bedrijfskritische data niets verandert."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Europese bedrijven kunnen leren van cloud-ervaring Amerikaanse collega’s
 Strategische aanpak cloud vaker op agenda van managers
 Bedrijven doen ICT de deur uit
 Cloud maakt mobiele workforce zonder zorgen mogelijk
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10