zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven doen ICT de deur uit

8 mei 2013 - "Het aantal bedrijven dat kiest voor de cloud is de afgelopen twee jaar vertienvoudigd," aldus Piet van Vugt, CEO van Nobel. "Zij willen hun kosten verlagen, maar zoeken met name een manier om hun ICT te moderniseren." De IT Spending Forecast van Gartner over het eerste kwartaal van 2013 bevestigt deze trend. In 2013 zullen de bestedingen van bedrijven drastisch verschuiven ten gunste van mobiele devices en de cloud.

Uit de recente cijfers van Gartner blijkt dat de wereldwijde IT-uitgaven in 2013 zullen stijgen met 4,1 procent naar 3,8 miljard dollar. Mobiele apparaten en cloud-diensten zijn veruit de belangrijkste aanjagers van de hogere IT-bestedingen. Traditionele pc’s zullen de komende drie tot vijf jaar steeds meer worden vervangen door allerlei mobiele devices en gelicenseerde software door cloud-applicaties. Deze belangrijke transitie vereist volgens Piet van Vugt een betrokken samenwerking met klanten : "Bedrijven willen opschalen naar nieuwe technologie, maar niet meteen al het oude overboord gooien. Zij verwachten hulp om de juiste keuzes te maken en die applicaties en systemen aan elkaar te knopen. Dat vereist visie, innovatievermogen en technische kennis, die deze organisaties vaak zelf niet in huis hebben." 



Nexus of Forces

De grote veranderingen in het ICT-landschap zijn volgens Gartner te danken aan de Nexus of Forces, ofwel de opkomst van social, mobile, cloud en information. Deze nieuwe elementen in zakelijke ICT kunnen grote voordelen hebben voor organisaties, waaronder verbeterd klantcontact, mobiel werken, schaalbare IT en meer waarde uit bedrijfsinformatie halen. Traditionele IT-omgevingen zijn hiervoor vaak niet toereikend en daarnaast is het beheren van zelf aangeschafte hardware en software in feite te duur, met name voor middelgrote organisaties. 

Voorbeeld
Een goed voorbeeld is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), die in 2011 nog met verouderderde hardware en software werkte. Een echte ICT-architectuur ontbrak en er was geen beleid Bring You Own Device (BYOD). De NZa besloot het roer om te gooien door te investeren in een moderne IT-architectuur met alle mogelijkheden die horen bij het Nieuwe Werken. Steeds meer bedrijven doen hun ICT de deur uit door hun volledige infrastructuur of delen daarvan door cloud-diensten te vervangen. Zo kunnen ze besparen op hun IT-budget en profiteren van de functionele voordelen die de cloud biedt.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Cloud computing vraagt andere houding van business-managers
 Cloud maakt mobiele workforce zonder zorgen mogelijk
 Financieel manager gooit vertrouwelijke informatie in de cloud
 Vijf tips om op cloud-uitdagingen in te spelen
 
 
reacties
 
Duck den Hoed  |   | 
24-05-2013
 | 
14:14 uur
Ik ben het met je eens. Het verlagen van de kosten staat bij bedrijven nog altijd hoog in het vaandel en in de modernisering van IT wordt daarvoor vaak een oplossing gezien. De belofte van lagere kosten, hogere productiviteit en meer efficiency was 10 jaar geleden voor veel organisaties ook de aanleiding om een externe printexpert te benaderen en voor managed print services te kiezen. Tegenwoordig zien we dat IT en print, maar ook andere processen die worden uitbesteed, steeds vaker bij elkaar komen. Jaarlijks onderzoek van Accenture (het hpb-research), laat zelfs zien dat 40% van aex-bedrijven IT een belangrijk onderdeel van hun sourcingaanpak vinden. Outsourcing draait daarom steeds meer om het toevoegen van waarde aan de dienstverlening, dan om de kostenbesparing alleen. We bewegen richting een geïntegreerde sourcingaanpak waarin beslissers moeten nadenken over hoe IT kan aansluiten op het bedrijfsproces en de prestaties van business process outsourcing kan verbeteren.
Duck den Hoed

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10