zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gebruikers dwingen organisaties om omgevingen geschikt te maken voor BYOD

2 juli 2013 - Toekomstige netwerken zijn de helft goedkoper dan de traditionele netwerken van dit moment. Toekomstige netwerken vereisen minder investeringen en zijn goedkoper in het gebruik door eenvoudiger beheer, bieden universele toegang en vragen minder stroom en koeling.

Op dit moment bestaan bedrijfsnetwerken voor circa 80 procent uit vaste, bedrade poorten en twintig procent WLAN-poorten die verschillende gebruikers ondersteunen. Er is echter een groeiende groep gebruikers, die de organisatie met klem vraagt om de infrastructuur geschikt te maken voor het Bring Your Own Device-concept (BYOD). Deze stap in de richting van een vollediger mobiele tijdperk zal de structuur van netwerken compleet veranderen. Dit stelt Dimension Data in zijn Network Barometer Report 2013. De IT-dienstverlener publiceerde de eerste versie van dit rapport in 2009. De rapporten zijn gebaseerd op de Technology Lifecycle Management Assessments die Dimension Data uitvoert onder 1.200 organisaties van verschillende grootte en in verschillende sectoren en geografische regio’s.Bewegingvrijheid
Edwin de Brave, Solutions Director bij Dimension Data, wijst erop dat gebruikers bewegingsvrijheid willen combineren met probleemloze toegang tot de informatie en tools die ze nodig hebben via hun eigen mobiele apparatuur. "Wanneer we een traditioneel vast netwerk dat 100 gebruikers ondersteunt, vergelijken met een draadloze omgeving van dezelfde omvang, maakt de reductie in fysieke hardware – LAN-switches, aparte draadloze LAN-controllers en bekabeling – het draadloze netwerk tot 50 procent goedkoper. Naast deze lagere investeringskosten zijn ook de kosten voor het beheren en managen van deze omgeving lager.In onze visie zijn deze besparingen een aanvulling op de inmiddels bekende voordelen die een ’mobile workforce’ een organisatie biedt. Dat zal de adoptie van enterprise mobility meer en meer versnellen," aldus De Brave.

Opwaarderen
Volgens De Brave wijzen de resultaten van het Network Barometer Report 2013 erop dat organisaties hun netwerken minder snel opwaarderen dan zou mogen worden verwacht met het oog op mobiliteit en BYOD, en de nieuwe eisen die dit aan het netwerk stelt. Dat zal ongetwijfeld snel gaan veranderen om de nieuwe structuur van het toekomstige netwerk te kunnen faciliteren en van de kostenbesparingen die dit biedt, te kunnen profiteren. "Wij adviseren klanten om meer vanuit een architectuurbenadering te denken, te plannen en te budgetteren in plaats van reactief te reageren bij het opwaarderen van netwerken. De druk om een flexibeler draadloze omgeving te bieden, die mobiliteit en BYOD ondersteunt, neemt naar verwachting alleen nog maar toe," benadrukt De Brave.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 'Werknemer verantwoordelijk voor eigen ontwikkeling'
 De drie meest voorkomende koopfouten bij SSD’s
 Digitale leiders zien digitalisering van infrastructuur als grootste prioriteit
 

Gerelateerde nieuwsitems

 WiFi en BYOD gaan toekomst mobiele medewerkers beïnvloeden
 Vijf BYOD-tips voor extra veiligheid
 BYO is geen keuze
 Eén op de drie Europese organisaties weigert BYOD te implementeren
 
 
reacties
 
NumoQuest®  |   | 
3-07-2013
 | 
14:55 uur
Geweldig, het is weer eens zover. We hebben een nieuw 'Buzzword'... en een hype is aanstaande. Zeer benieuwd wie allemaal dat woord 'reactief....' zullen gaan gebruiken commercieel gesproken.

Netwerken goedkoper
Ik ben nu eenmaal niet zo commercieel ingesteld, eerder conservatief, maar heb er dan ookw at inspanningen, plan en budget, niet altijd zo heel erg naast gezeten. Ik kan me de commerciele beredenering van dhr. de brave wel volgen natuurlijk.

Maar dat alle betwerken uiteindelijk draadloos zullen gaan worden omdat... dat staat nog allerminst vast.

De druk om...
Ik ben bang dat er hier toch even een pas op de plaats zal moeten worden gemaakt. Diegenen die doorgaans 'druk' uitoefenen, middels allerlei vormen van publicaties, zijn de commerciele partijen.

U weet wel, die partijen die als eerste roepen...' Misschien wilt u daar niet in mee.... maar daar gaan we wel naartoe...'trompetters.

Roepen dat je een ambitie hebt is één, pretenderen dat draadloos sec de toekomst is, is weer een heel ander verhaal.

Draadloos vs Byod
Byod is wat connectiviteit betreft draadloos doorgaans en dat brengt veiligheidswijs, nog heel wat op te lossen zaken met zich mee.

Byod, zo wijst de praktijk uit, is allerminst voor alle taken geschikt dus blijft er genoeg te bekabelen over. Zal die bekabeling afnemen? Zeker wel, maar dan wel doordacht en voor de juiste reden.

Hetgeen de zakenwereld en gebruikers nog te wachten zal staan zijn namelijk zeer grote en toenemende calamiteiten waar IT aan ten grondslag ligt en aansluitend, nog veel faillissementen.

IT is een hele mooie voorspelbare materie waarbij je vrijwel alles van te voren goed kunt inregelen en optekenen. Dus als er sprake is van reactief handelen, heeft dit weinig tot niets te maken met al of niet 'bekabelde' netwerken of draadloos.

Reactief....
Reactief betekend eigenlijk zoveel als achter de feiten aanhollen of worden geconfronteerd met incidenten die in 80% van de gevallen te voorzien is geweest.

Het feit dat de incidenten hand over hand aan het toenemen zijn is omdat men heeft besloten IT professionals zo snel mogelijk uit te faseren, flexibiliseren, te vervangen voor young upcoming professionals die niets begrijpen van de materie IT en ook geen keten kennis en visie hebben meegekregen.

Dan moet je plots achter de feiten aanlopen. Feiten die je in de IT doorgaans prachtig kunt herleiden tot de oorzaak.

Maar daar ging dit artikel niet over....

Ik ben een tikkeltje te ..... Reactief?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
Hoe verzamel je met gewijzigd cookie beleid de juiste data?
reacties
Vakantiegeld is dit jaar bonus in plaats van vakantiebudget (2) 
Van 1001 wachtwoorden naar nul? (1) 
Nissan NV200 (1) 
Vertrouwen van managers in medewerkers tijdens thuiswerken is groot (1) 
Koffie halen kan bron van conflict zijn (1) 
Aandelen weer in de gunst  (1) 
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
top10
Intelligente Automatisering nieuwste trend, maar finance professional heeft geen idee wat het is
Vakantiegeld is dit jaar bonus in plaats van vakantiebudget
Covid, cyber, compliance en ESG zijn de grootste risico's voor de financiële dienstensector
Nederlanders in door corona getroffen sectoren hebben weinig interesse in omscholing naar techniek
40 procent van de jonge werknemers staat al met één been buiten
Van 1001 wachtwoorden naar nul?
Zo erkent u gemaakte fouten!
De cyberdreiging van vaccinaties
Consumenten recyclen wachtwoorden
COVID-19 debet aan stijging politieke risico’s in thuislanden Nederlandse handelspartners
meer top 10