zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Eén op de drie Europese organisaties weigert BYOD te implementeren

19 september 2012 - Onderzoek dat Imation Corp in diverse Europese landen heeft uitgevoerd wijst uit dat een schamele 36 procent van de werknemers in het Verenigd Koninkrijk bereid is regels over veilig thuiswerken in acht te nemen. De Duitsers zijn daartoe vaker bereid. Volgens het onderzoek geeft 50 procent van hen aan zich te conformeren aan de corporate regels hieromtrent.

Het onderzoek is door enkele onafhankelijke onderzoeksbureaus uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Bijna achttien procent van respondenten in het Verenigd Koninkrijk geeft toe dat het lak heeft aan de regels, zelfs wanneer ze daar kennis van hebben genomen. In Duitsland ligt dit percentage met zes procent beduidend lager. Een kwart van de Fransen volgt de ‘wat-niet-weet-dat-niet-deert’-aanpak; zij hebben geen Lastig en duur
idee wat de regels en eisen zijn die hun werkgever stelt wanneer zij thuis willen werken.
"In dit onderzoek is Nederland niet meegenomen, maar de situatie in ons land lijkt niet veel anders te zijn," zegt Tom de Jongh, Business Development Director van Imation Mobile Security. "Beveiliging wordt door velen nog als lastig, duur en vertragend gezien. Training en bewustwording van beveiliging bij eindgebruikers is essentieel. De realiteit is dat elke organisatie hier over na moet denken en mee aan de slag moet gaan. Het goede nieuws is dat er ook echt goede technologie is die het mogelijk maakt om snel, efficiënt en veilig te kunnen werken, waar en wanneer u maar wilt." 

Bring Your Own Device

Deze resultaten liggen wellicht ten grondslag aan de weerstand die in veel organisaties bestaat tegen het implementeren van een ‘Bring Your Own Device’-beleid (BYOD). Bijna 32 procent van de organisaties in de onderzochte landen staat werknemers niet toe om met persoonlijke laptops, smartphones en tablets op het werk te verschijnen. Dit laat zien dat veel organisaties schijnbaar geen idee hebben van een effectief beveiligingsbeleid en welke technologie beschikbaar is om mensen veilig thuis en op kantoor te laten werken, zelfs met hun persoonlijke apparaten. 

Tekortkoming bij IT
Het onderzoek van Imation legt ook een belangrijke tekortkoming bij IT bloot. Namelijk dat er een chronisch gebrek is aan duidelijke richtlijnen voor werknemers over hoe ze thuis veilig kunnen werken. Ten minste 47 procent van de werknemers in het Verenigd Koninkrijk zegt dat het geen idee heeft van de richtlijnen voor veilig werken, of meent zelfs dat het die nooit heeft ontvangen. De Duitsers zijn met 45 procent bijna even onwetend terwijl de Fransen in dezen met de twijfelachtige eer aan de haal gaan omdat meer dan de helft van de Franse werknemers aangeeft dat zijn/haar werkgever geen beleid heeft of dat ze in elk geval niet weten wat het beleid inhoudt.
Dit onderzoek reflecteert eerder onderzoek in de Verenigde Staten en Canada.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 BYOD vraagt om een gedegen securitybeleid
 BYOD: begin nu al met de update van uw apparatuur
 Eerste generatie BYOD-medewerkers gevaar voor organisatie
 ‘Bring Your Own Device’ is al dagelijkse realiteit
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10