zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse bedrijven geen inzicht in kosten mobiele telefonie

20 juni 2013 - Truphone presenteert de resultaten van onderzoek naar zakelijke telefoniekosten bij Nederlandse bedrijven. Uit het onderzoek blijkt dat circa 67 procent van de bedrijven met meer dan 100 medewerkers, geen idee heeft hoe hoog de mobiele telefoniekosten binnen het bedrijf precies zijn. Bij kleinere bedrijven tot twintig medewerkers is het zicht op de kosten iets beter, 59 procent weet hoe hoog de totale telefoniekosten zijn. Het onderzoek werd uitgevoerd door Telecompaper.

Ondanks dat bedrijven niet goed op de hoogte zijn van de telefoonkosten, switchen bedrijven wel tussen telecomaanbieders. Opmerkelijk is dat grote bedrijven met meer dan 100 medewerkers vaker switchen dan kleine bedrijven met minder dan twintig medewerkers (23 procent versus tien procent). Het meest wordt geswitcht vanwege kosten of een goed aanbod van de nieuwe aanbieder.


"Er is veel rumoer in telecomland. De hoge roaming-tarieven in Europa staan onder druk. We merken echter dat veel bedrijven weinig aandacht besteden aan hun kosten voor mobiele telefonie. Toch liggen die kosten vaak veel hoger dan bedrijven denken. Zeker als het gaat om de kosten voor internationaal bellen. Daar is nog veel winst te behalen met kostenbesparingen tussen 30 en 90 procent," zegt Rob van Velzen, Managing Director Nederland bij Truphone.

Mobiele telefonie onmisbaar
Dat mobiele telefonie niet meer weg te denken is in een zakelijke omgeving laten de cijfers uit het onderzoek zien: Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan dat bij een storing bij de mobiele provider niet of nauwelijks kan worden doorgewerkt. Bij grote bedrijven is dit percentage maar liefst 64 procent, bij bedrijven met 20-100 medewerkers 59 procent.

BYOD
Bij 30 procent van de bedrijven is er sprake van 'Bring Your Own Device' (BYOD) waarbij de werkgever ofwel een Sim Only levert of een vergoeding geeft voor de gemaakte kosten. Daarnaast voorziet 88 procent van de grote bedrijven zijn medewerkers van een mobiele telefoon. Binnen die bedrijven heeft 38 procent een telefoon van de zaak. In 73 procent van de bedrijven tot 100 medewerkers heeft tenminste één medewerker en mobiele telefoon van de zaak.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Weet u wat uw mobiel kost?
 Nederlander wil langer met mobieltje doen om geld te besparen
 Nog steeds misleiding bij overstap provider
 Nederland stuurloos zonder smartphone?
 
 
reacties
 
Mobiele telefoon  |   | 
30-07-2013
 | 
16:02 uur
Onbegrijpelijk dat nog niet alle bedrijven een duidelijk beleid op het bereik van de mobiele telefoons hebben geformuleerd. Wanneer er grote partijen gebruikte telefoons verkocht kunnen worden kan dit het beste bij een grote opkoper!
PrioNet  |   | 
18-10-2013
 | 
09:46 uur
Bizar als je na gaat hoe ontzettend veel bedrijven geen zicht hebben op hun uitgaven. Zeker in tijden als deze.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10