zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Parttime wordt nauwelijks vermeld in vacaturetekst door werkgevers

25 april 2013 - In meer dan 70 procent van de vacatures met 32 of minder uren wordt niet vermeld dat deze 'parttime' of in 'deeltijd' is. Met alle gevolgen van dien voor de online vindbaarheid van de vacatureteksten omdat werkzoekenden woorden als parttime en deeltijd wel gebruiken in hun zoekopdrachten.

Dit blijkt uit onderzoek van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie onder meer dan 30.000 vacatureteksten waarvan 5.802 parttime waren.



Bijna driekwart vermeldt het woord parttime niet
Uit het onderzoek blijkt dat in slechts 27,2 procent van de vacatures die gerubriceerd zijn als 'parttime' of waar maximaal 32 uur wordt gevraagd, het woord 'parttime' wordt vermeld. Uit eenzelfde onderzoek dat de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie in augustus 2010 hield was dit nog 36,7 procent. Het lijkt erop dat werkgevers minder aandacht schenken aan de vacaturetekst. Volgens Martijn Hemminga, docent en medeoprichter van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, vergroot dit de mismatch van vraag en aanbod. "Mensen die op zoek zijn naar parttime banen vinden op deze manier minder snel een passende baan en werkgevers worden niet gevonden door de juiste personen met hun vacatures. Er wordt veel te weinig rekening gehouden met de doelgroep in vacatureteksten. En zeker in een tijd van een ruime arbeidsmarkt, kunt u als werkgever maar duidelijk zijn in wat u zoekt om niet overstelpt te worden met sollicitaties die onvoldoende aansluiten bij wat u werkelijk zoekt," verklaart Hemminga. 

3,5 procent zet parttime in vacaturetitel

In 3,5 procent van de parttime vacatures staat in de functietitel dat deze vacature parttime is. "In Nederland is parttime nog steeds belangrijk voor mensen, dus waarom niet in de functietitel vermelden dat u op zoek bent naar een 'parttime engineer' of 'deeltijd psychiater'," stelt Hemminga. "Een vacaturetekst moet geen raadsel zijn maar direct vertellen waar het overgaat." 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vacatures scoren nog steeds onvoldoende
 Engels in vacatureteksten werkt niet statusverhogend
 Pro-actief het meest irrelevante woord in vacatureteksten
 Werkgevers vergeten parttime te vermelden in vacature
 
 
reacties
 
NumoQuest®  |   | 
25-04-2013
 | 
11:03 uur
Het is absoluut niet het enige hiaat in vacatureland wat hier word belicht. Met meer dan 75% van de vacatures is het nodige grondig mis. Dat maakt het dat de kans dat u die ene kandidaat wordt, of dat u die ene juiste kandidaat zal ontmoeten

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10