zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Europeanen plannen hun pensioen onvoldoende

19 april 2013 - Veel Europeanen hebben geen inzicht in het inkomen dat ze op hun oude dag zullen ontvangen. Ook is het grootste deel van hen niet voldoende op de hoogte van veranderingen binnen het pensioenstelsel van hun thuisland. Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit dat ieder zijn eigen financiële toekomst veiligstelt. Dit belang blijkt echter nog niet tot veel Europeanen door te dringen.

Uit een onderzoek van ING Investment Management (ING IM) blijkt dat slechts 30 procent van de Europeanen een pensioenregeling heeft. Dit terwijl bijna de helft (49 procent) van de ondervraagden met vervroegd pensioen wil. Wel vindt 59 procent van de Europese bevolking dat het tijd wordt om eens te beginnen met de planning van haar pensioen. Grote tegenvallers
Ivar Roeleven, Managing Director Mutual Funds Europe, ING Investment Management: "Onze bevindingen zijn zorgelijk. Als mensen niet op tijd starten met het plannen van hun pensioen, dan is de kans groot dat zij na hun pensioenleeftijd met grote tegenvallers te kampen krijgen. Ons onderzoek toont aan dat de meeste mensen erkennen dat hun staatspensioen niet voldoende zal zijn om van te leven. Het lijkt er echter op dat een gebrek aan vertrouwen in pensioenfondsen en professionele verzekeraars mensen ervan weerhoudt om hun pensioen verder aan te vullen." 

Voldoende spaargeld?
Twee derde van de Europeanen (66 procent) weet niet of hun spaargeld en pensioenplan voldoende zal zijn voor de financiering van hun pensioen. Ondanks dat vinden zij het wel belangrijk om hierin te blijven investeren. In Nederland heeft de negatieve berichtgeving rondom pensioenen geresulteerd in terughoudendheid. De helft van de Nederlandse bevolking weet niet zeker meer of haar pensioen wel een goede investering is. 

Financiële toekomst
Verder staat een gebrek aan flexibiliteit, met betrekking tot pensioenregelingen, en een sterke focus op het veiligstellen van de financiële toekomst van het kroost het sparen voor het pensioen in de weg. Ruim 80 procent van de ondervraagden gaf aan dat zij geld sparen om flexibel te kunnen zijn in hun uitgaven. Voor 83 procent van de ondervraagden heeft het plannen van de financiële toekomst van het kroost (denk aan studiekosten en dergelijke) de hoogste prioriteit.
Roeleven: "Ook door de toenemende en strenger wordende financiële eisen in turbulente economische tijden schuiven veel mensen de opbouw van hun pensioen op de lange baan. Nu overheden zich gedwongen zien mensen minder financiële steun te bieden, wordt het steeds belangrijker dat mensen investeren in hun oudedagvoorziening. Het is vooral belangrijk om jongeren hierin te stimuleren, temeer omdat de opbouw van een toereikend pensioen gemiddeld 35 tot 40 jaar in beslag neemt."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 De opmars van de strategische HR business partner
 Omzet van B2C e-commerce opnieuw groter aandeel van BBP
 Bijna helft logistieke medewerkers niet klaar voor toekomst
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Lage rentes en nieuwe Pensioenverslaggevingsregels treffen Europees bedrijfsleven hard
 Nederland is grootste pensioenopbouwer ter wereld
 Lonen 2013: Pensioenpremies drukken belastingvoordeel
 Nederland wereldwijd tweede in toename pensionado’s
 
 
reacties
 
A  |   | 
19-04-2013
 | 
08:27 uur
Tja de mensen in Zuid Europa die 15 geleden sprak hadden het maar over een ding als je ze vroeg naar hun pensioen dan zeiden ze daar hoeven wij niet voor te zorgen want dat doen die noordelijk landen wel voor ons en daar kkrijgen wij later het pensioen van. En zie ze hebben gelijk ons geld vloeit vanzelf naar het zuiden en deze mensen lachen erbij en drinken er eenlekker drankje bij.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De éénjarige opleiding tot Qualified Bedrijfskundige
Leer bedrijfskundige kennis integraal toe passen in complexe en continu veranderende situaties. Een unieke opleiding waar aandacht is voor kennis, vaardigheden én jouw persoonlijke ontwikkeling! Start 29 oktober, download nu de brochure!
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Stuur je medewerkers veilig en voordelig de weg op
Belang van een goede werkgeversverklaring
Waar voldoet een goede website voor jouw bedrijf aan?
De juiste planning voor een feilloze bedrijfsverhuizing
reacties
Omzet van B2C e-commerce opnieuw groter aandeel van BBP (1) 
Hoe kunt u slaaptekort van uw medewerkers oplossen? (1) 
De klant is koning, maar is uw medewerker dat ook?  (1) 
Ultieme teambuilding: met het team op vakantie (1) 
HR-beslisser: starters met traineeship mogen meer verdienen dan starters zonder (1) 
De hoge werkdruk grootste probleem in organisaties (1) 
Luieroorlog lijkt voorbij (1) 
top10
Zeven tips voor sneller burn-out herstel (video)
Hoe weet u of iemand over de juiste mindset beschikt?
Het recept voor de ideale vacature
Duitse graadmeter: wereldwijde recessie zet door
Keuze tips voor de smartphone van de zaak
Verschil levensverwachting hoog- en laagopgeleid groeit
Digitale-competentiekloof schaadt internationale bedrijven
Bedrijven lopen talent mis door taalgebruik in vacatures
Kwart bedrijven ervaart personeelstekort
Klant niet op één bij CFO
meer top 10