zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Europeanen plannen hun pensioen onvoldoende

19 april 2013 - Veel Europeanen hebben geen inzicht in het inkomen dat ze op hun oude dag zullen ontvangen. Ook is het grootste deel van hen niet voldoende op de hoogte van veranderingen binnen het pensioenstelsel van hun thuisland. Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit dat ieder zijn eigen financiële toekomst veiligstelt. Dit belang blijkt echter nog niet tot veel Europeanen door te dringen.

Uit een onderzoek van ING Investment Management (ING IM) blijkt dat slechts 30 procent van de Europeanen een pensioenregeling heeft. Dit terwijl bijna de helft (49 procent) van de ondervraagden met vervroegd pensioen wil. Wel vindt 59 procent van de Europese bevolking dat het tijd wordt om eens te beginnen met de planning van haar pensioen. Grote tegenvallers
Ivar Roeleven, Managing Director Mutual Funds Europe, ING Investment Management: "Onze bevindingen zijn zorgelijk. Als mensen niet op tijd starten met het plannen van hun pensioen, dan is de kans groot dat zij na hun pensioenleeftijd met grote tegenvallers te kampen krijgen. Ons onderzoek toont aan dat de meeste mensen erkennen dat hun staatspensioen niet voldoende zal zijn om van te leven. Het lijkt er echter op dat een gebrek aan vertrouwen in pensioenfondsen en professionele verzekeraars mensen ervan weerhoudt om hun pensioen verder aan te vullen." 

Voldoende spaargeld?
Twee derde van de Europeanen (66 procent) weet niet of hun spaargeld en pensioenplan voldoende zal zijn voor de financiering van hun pensioen. Ondanks dat vinden zij het wel belangrijk om hierin te blijven investeren. In Nederland heeft de negatieve berichtgeving rondom pensioenen geresulteerd in terughoudendheid. De helft van de Nederlandse bevolking weet niet zeker meer of haar pensioen wel een goede investering is. 

Financiële toekomst
Verder staat een gebrek aan flexibiliteit, met betrekking tot pensioenregelingen, en een sterke focus op het veiligstellen van de financiële toekomst van het kroost het sparen voor het pensioen in de weg. Ruim 80 procent van de ondervraagden gaf aan dat zij geld sparen om flexibel te kunnen zijn in hun uitgaven. Voor 83 procent van de ondervraagden heeft het plannen van de financiële toekomst van het kroost (denk aan studiekosten en dergelijke) de hoogste prioriteit.
Roeleven: "Ook door de toenemende en strenger wordende financiële eisen in turbulente economische tijden schuiven veel mensen de opbouw van hun pensioen op de lange baan. Nu overheden zich gedwongen zien mensen minder financiële steun te bieden, wordt het steeds belangrijker dat mensen investeren in hun oudedagvoorziening. Het is vooral belangrijk om jongeren hierin te stimuleren, temeer omdat de opbouw van een toereikend pensioen gemiddeld 35 tot 40 jaar in beslag neemt."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Recruiter denkt dat kandidaten vaardigheden op cv overdrijven
 Vier vereisten voor een efficiënt datacenter
 ‘Positief verband tussen stakeholdergericht leiderschap en betere financiële bedrijfsprestaties’
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Lage rentes en nieuwe Pensioenverslaggevingsregels treffen Europees bedrijfsleven hard
 Nederland is grootste pensioenopbouwer ter wereld
 Lonen 2013: Pensioenpremies drukken belastingvoordeel
 Nederland wereldwijd tweede in toename pensionado’s
 
 
reacties
 
A  |   | 
19-04-2013
 | 
08:27 uur
Tja de mensen in Zuid Europa die 15 geleden sprak hadden het maar over een ding als je ze vroeg naar hun pensioen dan zeiden ze daar hoeven wij niet voor te zorgen want dat doen die noordelijk landen wel voor ons en daar kkrijgen wij later het pensioen van. En zie ze hebben gelijk ons geld vloeit vanzelf naar het zuiden en deze mensen lachen erbij en drinken er eenlekker drankje bij.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Tips om meer uit e-mail te halen met een CRM-koppeling
Wil je je in 2020 meer focussen op klantengagement? Dan heb je zowel een CRM- als een email marketingsysteem nodig. In dit white paper legt Spotler uit waarom een koppeling zo waardevol is én hoe je dit goed aanpakt. Benieuwd naar de tips?
Download white paper
Lees verder
Personeel inwerken met behulp van een onboard-programma
Waarom kiezen voor een agile werkwijze bij de ontwikkeling van software
Het belang van een goede online marketing partner
reacties
Onbekend maakt onbemind (1) 
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data  (1) 
De kunst van het complimenteren (4) 
Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan (2) 
Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek (1) 
Soft Skills: programmeur moet teamspeler zijn, salesmedewerker coole kikker  (1) 
Loonafspraken voor 2020 hoger dan 2019 (1) 
top10
Waar kandidaten zich aan storen tijdens een sollicitatiegesprek
IT-trends in 2020: hoe AI alle andere trends gaat beďnvloeden
De top-100 snelst groeiende beroepen van de toekomst: Mensenwerk blijft groeien
Posities in zorg overheersen in top tien snelst groeiende banen
Dit jaar nog geen advertenties op WhatsApp
Duurzame kijk op HRM oplossing voor burn-outklachten?
Bedrijven plukken steeds vaker voordelen van mobiele CRM-apps
Ziekenhuizen schieten tekort op digitale toegankelijkheid
Meerwaarde creëren uit menselijk kapitaal met ISO-norm
Nederland ideale vestigingsplek dankzij digitale infrastructuur
meer top 10