zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Europeanen plannen hun pensioen onvoldoende

19 april 2013 - Veel Europeanen hebben geen inzicht in het inkomen dat ze op hun oude dag zullen ontvangen. Ook is het grootste deel van hen niet voldoende op de hoogte van veranderingen binnen het pensioenstelsel van hun thuisland. Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit dat ieder zijn eigen financiële toekomst veiligstelt. Dit belang blijkt echter nog niet tot veel Europeanen door te dringen.

Uit een onderzoek van ING Investment Management (ING IM) blijkt dat slechts 30 procent van de Europeanen een pensioenregeling heeft. Dit terwijl bijna de helft (49 procent) van de ondervraagden met vervroegd pensioen wil. Wel vindt 59 procent van de Europese bevolking dat het tijd wordt om eens te beginnen met de planning van haar pensioen. Grote tegenvallers
Ivar Roeleven, Managing Director Mutual Funds Europe, ING Investment Management: "Onze bevindingen zijn zorgelijk. Als mensen niet op tijd starten met het plannen van hun pensioen, dan is de kans groot dat zij na hun pensioenleeftijd met grote tegenvallers te kampen krijgen. Ons onderzoek toont aan dat de meeste mensen erkennen dat hun staatspensioen niet voldoende zal zijn om van te leven. Het lijkt er echter op dat een gebrek aan vertrouwen in pensioenfondsen en professionele verzekeraars mensen ervan weerhoudt om hun pensioen verder aan te vullen." 

Voldoende spaargeld?
Twee derde van de Europeanen (66 procent) weet niet of hun spaargeld en pensioenplan voldoende zal zijn voor de financiering van hun pensioen. Ondanks dat vinden zij het wel belangrijk om hierin te blijven investeren. In Nederland heeft de negatieve berichtgeving rondom pensioenen geresulteerd in terughoudendheid. De helft van de Nederlandse bevolking weet niet zeker meer of haar pensioen wel een goede investering is. 

Financiële toekomst
Verder staat een gebrek aan flexibiliteit, met betrekking tot pensioenregelingen, en een sterke focus op het veiligstellen van de financiële toekomst van het kroost het sparen voor het pensioen in de weg. Ruim 80 procent van de ondervraagden gaf aan dat zij geld sparen om flexibel te kunnen zijn in hun uitgaven. Voor 83 procent van de ondervraagden heeft het plannen van de financiële toekomst van het kroost (denk aan studiekosten en dergelijke) de hoogste prioriteit.
Roeleven: "Ook door de toenemende en strenger wordende financiële eisen in turbulente economische tijden schuiven veel mensen de opbouw van hun pensioen op de lange baan. Nu overheden zich gedwongen zien mensen minder financiële steun te bieden, wordt het steeds belangrijker dat mensen investeren in hun oudedagvoorziening. Het is vooral belangrijk om jongeren hierin te stimuleren, temeer omdat de opbouw van een toereikend pensioen gemiddeld 35 tot 40 jaar in beslag neemt."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is
 Skillspaspoort gaat cv vervangen
 “Digitale les heeft positieve invloed op prestaties leerlingen”
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Lage rentes en nieuwe Pensioenverslaggevingsregels treffen Europees bedrijfsleven hard
 Nederland is grootste pensioenopbouwer ter wereld
 Lonen 2013: Pensioenpremies drukken belastingvoordeel
 Nederland wereldwijd tweede in toename pensionado’s
 
 
reacties
 
A  |   | 
19-04-2013
 | 
08:27 uur
Tja de mensen in Zuid Europa die 15 geleden sprak hadden het maar over een ding als je ze vroeg naar hun pensioen dan zeiden ze daar hoeven wij niet voor te zorgen want dat doen die noordelijk landen wel voor ons en daar kkrijgen wij later het pensioen van. En zie ze hebben gelijk ons geld vloeit vanzelf naar het zuiden en deze mensen lachen erbij en drinken er eenlekker drankje bij.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing
Je weet ongetwijfeld dat gesegmenteerde mailings beter aansluiten op je lezerspubliek en om die reden betere ratio’s scoren, maar waar moet je beginnen? Laat dit Spotler white paper je inspireren en op weg helpen.
Download het white paper
 
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (1) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
Helft bedrijven heeft moeite met datamanagement (1) 
Ook Renault en Nissan snijden in prijzen elektrische auto's (1) 
Vier op de tien vinden klantenservice financiële dienstverleners ondermaats  (2) 
top10
Pandemie heeft drastische gevolgen voor werk en inkomen Millennials en Generatie Z
Iedereen aan de slag, aan de slag voor iedereen
Welke HR-banen verschijnen de komende tien jaar?
De toetsstenen voor leiderschap in vier criteria
De onstuitbare opmars van de barcode in het dagelijks leven
Wat zijn de regionale gevolgen van corona?
Platform de Toekomst van Arbeid geeft boost aan hervormingen werken, leren en sociale zekerheid
Nauwelijks beweging in de luchtvaart in mei
CEO’s moeten technologie in hun DNA hebben om succesvol te zijn
Thuiswerker is zich tijdens lockdown meer bewust geworden van cybersecurity
meer top 10