zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Driekwart van de Nederlanders bespaart op benzine

6 februari 2013 - De brandstofprijzen liggen nog steeds erg hoog en dit voelt Nederland flink in de portemonnee. 73 procent van de Nederlandse autorijders is daarom ook gefocust op de hoogte van de benzineprijzen. Maar de auto weg doen is geen optie, ondanks de stijgende kosten. Dat blijkt uit een recente poll van Allsecur autoverzekeringen gehouden onder ruim 4.900 van haar eigen klanten.

44 procent van de Nederlandse autorijders is alert op de keuze van de benzinepomp en tankt zo goedkoop mogelijk. 29 procent laat de auto staan voor korte ritten om benzine te besparen.Achttien procent van de ondervraagden kijkt kritisch naar de kosten voor de autoverzekering en acht procent van de automobilisten geeft aan helemaal niet te besparen op de auto. 



Langer doorrijden

Menno Kuipers, Manager Corporate Sales van Kwik-Fit Nederland herkent dat de consument kritisch is op de kosten voor de auto, maar ziet ook dat ze op het verkeerde bespaart. "Wij zien in de particuliere markt steeds vaker slechte banden door uitstel van vervanging. Het wettelijk minimum van 1.6 mm komt geregeld voor en is echt zeer matig. Onderzoek wijst uit dat de remweg van een zomerband onder de 2.5 mm al zeer snel langer en dus slechter wordt. Ook reparaties worden uitgesteld om vervolgens net door de APK te komen. Het is puur het uitstellen van het vervangingsmoment, de investering." Ook de VACO (bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche in Nederland) constateert dat 30 procent van de automobilisten langer doet met de banden en niet direct tot vervanging overgaat als dat eigenlijk wel nodig is. 

Nieuwe trend: duurzaam autorijden
Slechte autobanden zorgen juist voor meer benzineverbruik. Reparaties uitstellen is op de lange termijn dan ook niet bevorderlijk voor de conditie van de auto en de inhoud van de portemonnee. Johan Van den Neste, marketing manager Allsecur: "Wij merken ook dat de autorijder bezuinigt. Een piek in de aanschaf van energiezuinige auto's bij onze klanten laat dit zien. In de tweede helft van 2012 verzekeren we meer kleinere en groene auto's. Veel consumenten weten echter niet dat ze ook direct veel geld kunnen besparen op hun autoverzekering."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlanders bezuinigen nu meer dan vijf jaar geleden
 Nederlander bezuinigt op uitgaan en boodschappen
 Bezuinigen is steeds vaker een goed voornemen
 Werkgever bezuinigt eerder op leaseauto dan op pensioen
 
 
reacties
 
Direct Verzekerd  |   | 
7-04-2014
 | 
15:15 uur
Besparen op benzine is niks verkeerds aan, echter het besparen op onderhoud en reparatie van de auto is dat wel. En inderdaad ook wat er in het artikel al gezegd wordt, banden hebben een grote invloed op het benzinegebruik!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10