zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Talent Report biedt inzicht in het wereldwijd personeelsbestand

5 november 2012 - SHL introduceert haar eerste jaarlijkse Talent Report. Dit rapport biedt een wereldwijd beeld van de waarde en het potentieel van talentpools voor verschillende branches, regio’s en functies. SHL heeft de gegevens geanalyseerd van vier miljoen assessments van kandidaten en werknemers uit 205 landen en regio’s, die zijn opgeslagen in de SHL Talent Analytics-database.

Op basis hiervan zijn wetenschappelijk onderbouwde en objectieve benchmarks geformuleerd die van belang zijn voor de huidige markt. "Werkgevers worstelen met onvoorspelbare, wereldwijde, economische ontwikkelingen en snelle technologische veranderingen. Om goed te blijven presteren, is het noodzakelijk dat er gekwalificeerd en zeer gemotiveerd personeel blijft toestromen, dat over de juiste vaardigheden beschikt. Het Talent Report besteedt aandacht aan de landen met de beste of omvangrijkste expertise in specifieke geografische en functionele gebieden en onderzoekt een aantal van de grootste kansen en uitdagingen van de ontwikkeling van toekomstig talent," aldus Marc Albert, Managing Director Nederland bij SHL. 



Personeelsplanning
Het Talent Report biedt bedrijven, publieke organisaties, wetenschappelijke instellingen en overheden inzicht in de belangrijkste huidige managementaspecten: leiderschap, vaardigheden, diversiteit, organisatierisico’s en innovatie. Het rapport, dat een waardevol inzicht biedt in personeelsplanning, bevat internationale indices voor leiderschapspotentieel, diversiteit op het gebied van leiderschap en het gebrek aan IT-vaardigheden. Bovendien bevat het rapport een SHL-expertanalyse die is uitgevoerd door de toonaangevende gedragspsychologen Eugene Burke en Ray Glennon. 

Belangrijkste bevindingen

- Mexico, Turkije en Egypte beschikken over het grootste aantal potentiële toekomstige leiders, terwijl Hongkong, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk achterblijven wat leiderschapstalent betreft
- Hoewel het verschil in leiderschapspotentieel tussen vrouwen en mannen minder dan een procent bedraagt, is de verhouding tussen mannen en vrouwen op de hoogste functies 3:1
- De sectoren ‘olie en gas’ en ‘nutsbedrijven’ behoren tot de top drie van sectoren met gedragsrisico’s op management- en professioneel niveau
- Slechts 5,8 procent van de wereldbevolking beschikt over het potentieel om een echte innovator te worden
- Oost-Europa spant de kroon op het gebied van IT en zakelijke vaardigheden, terwijl de VS op beide gebieden ver achterloopt en op een 23e plek staat

"In het Talent Report worden serieuze problemen besproken waar werkgevers en overheden op dit moment mee worden geconfronteerd. Bovendien bevat het rapport waardevolle ‘people intelligence’ ter ondersteuning van een strategische personeelsplanning," aldus Eugene Burke, Chief Science & Analytics Officer bij SHL. "We willen lezers van het rapport helpen de volgende vraag te beantwoorden: ‘Hoe kunnen we weten of onze mensen in staat en bereid zijn om ervoor te zorgen dat onze organisatie zijn doelstellingen bereikt?'"

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Private onderneming verwacht te moeten snijden in personeelsbestand
 2012: het jaar van de personeelssaneringen?
 Vertrouwenscrisis bedreigt personeelsbestand
 'HR moet nieuwe generatie ethische leiders helpen vormen'
 
 
reacties
 
Lodi Planting  |   | 
6-11-2012
 | 
09:25 uur
Dit lijkt mij een zeer interessant en nuttig onderzoek. De wereld evolueert snel en er is een constante aanpassing tussen vraag en aanbod. Het regelmatig updaten van dit onderzoek lijkt mij daarom wel een must. Daarnaast is dit talent aanwerven en ontwikkelen een ding. Dezelfde mondiale tendensen zorgen er ook voor dat het behouden van dit talent niet makkelijker wordt. Een strategisch retentiebeleid is m.i. daarom noodzakelijk waar ook ter wereld. Hoe dan ook: een goed onderzoek dat ik in zijn geheel wil lezen en plaatsen bij de andere onderzoeken i.v.m. retentiemanagement.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10