zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Management introduceert meest riskante toepassingen

29 oktober 2012 - Het Europees onderzoek 'Toepassingen in de cloud' van Easynet toont aan dat het niet de y-generatie is die de meeste apps op het werk introduceert, maar het (top)management. De introductie van eigen, ongecontroleerde apps op het werk, en de daarmee verbonden veiligheidsrisico's, bezorgen de CIO en de netwerkmanager ernstige kopzorgen.

Zij moeten een manier vinden om voor het hele netwerk alle mogelijke manieren van toegang en risico’s van datalekken onder controle te krijgen. Het topmanagement en de senior managers dachten altijd dat toepassingen (apps) door de Y-generatie en de 'altijd online'-generatie op het werk geïntroduceerd werden. Die perceptie werd nog versterkt door de toename van de BYOD-trend die zowel grote als kleine bedrijven heeft beïnvloed. Het onderzoek van Easynet laat zien aan dat vooral het (top)management verantwoordelijk is voor het introduceren van cloud-gebaseerde tools en toepassingen op het werk en dus ook voor de risico's die daarmee verbonden zijn. Recreatieve apps
Verrassend genoeg geven de bevindingen ook aan dat het senior management niet alleen werkgerelateerde tools meeneemt, maar ook recreatieve apps. Niet alleen is het (top) management verantwoordelijk voor toename van BYOD (Bring Your Own Device), maar ook voor de toename van BYOA (Bring Your Own App), zodra het apparaat dat zij meenemen aan het netwerk verbonden is. 

Europese bevindingen
De belangrijkste pan-Europese bevindingen uit het onderzoek zijn:
• Het topmanagement (28 procent) ligt iets achter op afgestudeerden (33 procent) en stagiaires (30 procent) voor wat betreft het introduceren van recreatieve toepassingen binnen het netwerk.
• 33 procent van de respondenten geeft aan dat videoapplicaties op het werk geïntroduceerd worden door het topmanagement.
• Afgestudeerden doen het minder goed (29 procent) dan het topmanagement (42 procent) voor wat betreft het introduceren van tools voor telefonie via het netwerk (VoIP).
• Afgestudeerden (36 procent) staan licht achter op het topmanagement (42 procent) voor wat betreft het introduceren van samenwerkingstools op het werk. 

Wie introduceert wat?
Justin Fielder, CTO van Easynet: "Deze resultaten tonen aan dat organisaties er hun voordeel mee kunnen doen als ze beter zouden begrijpen wie toepassingen op het werk introduceert. De focus moet niet langer liggen op de werknemers die vroeg in hun carrière beginnen, of pas afgestudeerden, maar op iedereen in de organisatie, dus ook op het management en op werknemers die al jaren voor de organisatie werken."
De bevindingen tonen aan dat, hoewel de Y-generatie steeds de schuld krijgt van de extra druk die zij met apps veroorzaken op netwerken doordat zij verwachten altijd online te kunnen werken, die extra druk net zo goed van bovenaf komt. IT- en netwerkmanagers kunnen niet elke app controleren op de talrijke apparaten die met het netwerk verbonden zijn. Zij moeten dus voor een andere benadering kiezen. "Het is nu aan de organisaties om de werknemers op elk niveau op de hoogte te brengen van de risico's die hun toepassingen op het werk met zich meebrengen. Er bestaat geen standaardoplossing om een netwerk te beveiligen dat allerlei toegangsmogelijkheden biedt en waarop veel verschillende toepassingen draaien. We moeten terug naar de basis en de prioriteit geven aan voorlichting," besluit Fielder.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Hybride cloud blijft favoriete toekomstige IT operating-model
 Gros Nederlanders vindt kwijtschelden schulden niet kunnen
 Werkenden publieke sector beoordelen hun werk als betekenisvol
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Facebook en WhatsApp populairste Apps op het werk
 Consumerization of IT: gedogen, verbieden of omarmen?
 'Iedereen is in 2020 verslaafd aan apps'
 BYOD vraagt om een gedegen securitybeleid
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Personeel inwerken met behulp van een onboard-programma
Waarom kiezen voor een agile werkwijze bij de ontwikkeling van software
Het belang van een goede online marketing partner
reacties
Een op zeven rokers wil algeheel rookverbod (1) 
Nederlandse CEO AEX-fonds verdiende in 2017 gemiddeld 3,6 miljoen euro (1) 
Onbekend maakt onbemind (2) 
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data  (1) 
De kunst van het complimenteren (4) 
Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan (2) 
Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek (1) 
top10
De top-100 snelst groeiende beroepen van de toekomst: Mensenwerk blijft groeien
Dit jaar nog geen advertenties op WhatsApp
Duurzame kijk op HRM oplossing voor burn-outklachten?
Recruiter denkt dat kandidaten vaardigheden op cv overdrijven
‘Positief verband tussen stakeholdergericht leiderschap en betere financiële bedrijfsprestaties’
Stap uit de sprookjeswereld en stop het (digitale) zwart-wit-denken
Nederland ideale vestigingsplek dankzij digitale infrastructuur
Vier vereisten voor een efficiënt datacenter
2020 wordt het jaar van gepersonaliseerd entertainment
Een op zeven rokers wil algeheel rookverbod
meer top 10