zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

BYOD vraagt om een gedegen securitybeleid

19 juli 2012 - Door de snelheid waarmee applicaties geschikt worden gemaakt voor mobiel gebruik, dreigen secure coding-practices in de verdrukking te komen. De komende tijd zullen we dan ook meer lekken en exploits zien op het gebied van webbeveiliging, zo waarschuwt Motiv.

Aan mobiele devices op de werkvloer is niet meer te ontkomen. Deze ontwikkeling – meestal aangeduid met Bring Your Own Device – heeft echter ook een keerzijde. Door de explosieve vraag naar mobiele devices en applicaties is er geen tijd om na te denken over secure coding en beveiliging van binnenuit. 



Meer lekken
"Ontwikkelaars willen nu razendsnel mobiele applicaties beschikbaar stellen, en dat doet afbreuk aan de secure coding-practices," zegt Gerard Klop, Business Developer bij Motiv. "Het gevolg is dat we de komende tijd meer lekken zullen zien op het gebied van websecurity. En doordat bedrijven steeds meer informatie naar buiten aanbieden, onder andere via de cloud, zullen we ook meer exploits van de lekken zien." 

Beveiliging begint in het datacenter

Daarnaast waarschuwt Motiv dat door de toenemende mobiliteit, en het steeds ruimer beschikbaar stellen van informatie buiten de grenzen van het eigen netwerk, ook het aanvalsvlak van de centrale infrastructuur groter wordt. Bedrijven die de mobiliteit van werknemers op een veilige manier willen omarmen, dienen dan ook aandacht te hebben voor de beveiliging binnen het datacenter en niet alleen te kijken naar de security van de mobiele devices en gebruikers. "Het beveiligingsvraagstuk rondom mobiliteit begint in het datacenter," stelt Bastiaan Bakker, Directeur Business Development bij Motiv. "Door de snelheid waarmee webapplicaties worden aangeboden, wordt de bescherming van webapplicaties en databases vaak vergeten. Webapplicatiefirewalls en databasefirewalls zijn echter een must als u de mobiliteit van werknemers op een veilige manier wilt ondersteunen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 BYOD: begin nu al met de update van uw apparatuur
 Eerste generatie BYOD-medewerkers gevaar voor organisatie
 ‘Zware netwerkbelasting in 2012’
 IT moet eigen apparaten werknemers gaan ondersteunen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10