zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

BYOD: begin nu al met de update van uw apparatuur

16 juli 2012 - Organisaties moeten nu al beginnen met het updaten van de kern van hun netwerken om technologische megatrends als Bring Your Own Divice (BYOD), videocommunicatie en virtualisatie straks goed te kunnen implementeren. Een netwerk zonder updates beïnvloedt de concurrentiekracht en efficiëntie van een bedrijf en laat eindgebruikers – de klanten die steeds meer technologie omarmen – gefrustreerd en weinig productief in de kou staan.

Dit is de belangrijkste conclusie uit het ‘2012 Network Barometer Report’ van Dimension Data. Het rapport toont aan dat veel bedrijven volop investeren in mogelijkheden om nog meer mobiele apparaten op hun netwerk aan te sluiten. Hierbij zien ze echter mogelijk de onderliggende netwerkinfrastructuur over het hoofd. Dit terwijl die infrastructuur juist aan de basis ligt van hun communicatiediensten. Het rapport omvat verzamelde gegevens van de Technology Lifecycle Management Assessments (TLM). Deze ‘assessments’ zijn in 2011 wereldwijd uitgevoerd onder bijna 300 organisaties van verschillende omvang en in alle sectoren. 



Vergeten basis
Edwin de Brave, Solutions Director bij Dimension Data Nederland: "Er ligt vaak een te grote focus op de ‘end points’ als laptops, tablets, smartphones en virtuele machines. Daarentegen kunnen organisaties niet om de basis heen: routing- en switching-apparatuur in de kern van het netwerk. Onze onderzoeksgegevens laten zien dat bedrijven hun draadloze toegangspunten aan de rand van het netwerk stevig aan het upgraden zijn. Het is zelfs zo, dat een op de drie toegangspunten in 2011 al 802.11n-geschikt was. Dat is bijna drie keer zoveel als in 2010, toen het twaalf procent was." De Brave wijst erop dat de meest recente WiFi-standaard, 802.11n, hogere snelheden biedt dan de vorige en ook nieuwe niveaus in dekking, betrouwbaarheid en prestaties biedt voor data, spraak, video en andere mobiele diensten.
"Kijkend naar de markttrends op het gebied van mobiliteit in combinatie met connectiviteitseisen van gebruikers – altijd, overal, op elk apparaat –, voorspellen we dat de penetratie van 802.11n-toegangspunten in 2013 meer dan 50 procent is," zegt De Brave. 

Belangrijke updates
Nu organisaties technologie voor mobiliteit en desktopvirtualisatie aan de rand van hun netwerk mogelijk maken, is het cruciaal dat de onderliggende infrastructuur meegroeit met de technologie. Netwerkbeheerders moeten plannen maken en budget vrijhouden voor upgrades in de kern van het netwerk om alles aan te kunnen.
"Zonder een adequate upgradeplanning kunnen organisaties netwerkstoringen en -knelpunten verwachten. Het is hetzelfde als het bouwen van meer opritten naar de snelweg. Als je geen extra rijstroken aanlegt om het extra verkeer aan te kunnen, krijg je verkeersinfarcten," voegt De Brave toe. 

Nog meer onderzoeksresultaten:

- Twee derde van alle apparaten die in 2011 werden onderzocht, had minimaal één kwetsbaarheid in de beveiliging. Daarentegen hadden regelmatige gebruikers van de Technology Lifecycle Management Assessments minder kwetsbaarheden – 59 procent tegenover 75 procent van de eenmalige gebruikers;
- Van de bekende beveiligingskwetsbaarheden die ontdekt werden, waren vier van de top tien nieuw. Drie ervan vallen in de categorie ernstige bedreigingen, terwijl PSIRT # 111895, die in zes procent van de netwerkapparaten werd gevonden, werd gewaardeerd als kritisch. Organisaties moeten hun IOS-patchbeheerprocessen allesomvattend maken en ze regelmatig screenen op kwetsbaarheden in de beveiliging.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Rol IT-manager verandert door Consumerisation of IT
 Eerste generatie BYOD-medewerkers gevaar voor organisatie
 ‘Bring Your Own Device’ is al dagelijkse realiteit
 Checklist: Bring Your Own
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10