zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Salaris steeds belangrijker voor werkzoekende

21 augustus 2012 - Op de vraag wat een werkgever aantrekkelijk maakt, antwoorden steeds meer werknemers: salaris. Laag opgeleide werknemers vinden het salaris significant belangrijker dan hoog opgeleide werknemers (73 procent ten opzichte van 58 procent). Het salaris komt dit jaar nieuw binnen in de top vijf van wat een werkgever aantrekkelijk maakt. Dit blijkt uit onderzoek van Unique onder ruim 3.000 werkzoekenden.

Naast het salaris verhoogt ook een goede bedrijfscultuur de aantrekkelijkheid van een werkgever. 69 procent van de werknemers stelt dat de bedrijfscultuur het meest belangrijk is bij een aantrekkelijke werkgever. Daarmee staat bedrijfscultuur dit jaar op de eerste plaats in de top vijf. Daarna volgen salaris (66 procent), inhoud van de functie (65 procent), vrijheid en vertrouwen van de werkgever (40 procent) en ontwikkelingsmogelijkheden (31 procent). Uit het onderzoek komt naar voren dat mannen salaris net iets belangrijker vinden dan vrouwen. Vooral de leeftijdscategorieën <25 en 25-35 hechten hier meer waarde aan dan de andere leeftijdscategorieën. 



Opvallend andere top vijf
In vergelijking met vorig jaar is deze top vijf opvallend veranderd. In 2011 noemde tweederde van de werknemers de mogelijkheid om werktijden zelf te bepalen als belangrijkste voorwaarde voor een aantrekkelijke werkgever. Ook bedrijfscultuur (64 procent), de mogelijkheid om thuis te werken (63 procent), de mogelijkheid om parttime te werken (59 procent) en het hebben van veel verantwoordelijkheden (54 procent) werden vorig jaar gekoppeld aan een aantrekkelijke werkgever. Salaris kwam toen niet voor in de top vijf. 

Voordeel
Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: "Ongeacht het opleidingsniveau heeft het salaris aan belang toegenomen voor werknemers. Het is opvallend dat het salaris vorig jaar niet in de top vijf voorkwam en nu op de tweede plek staat. Ook het verschil dat hoog en laag opgeleide werknemers toekennen aan het belang van salaris is interessant. Maar bovenal is het goed om te zien dat de aantrekkelijkheid van een werkgever vooral door de bedrijfscultuur bepaald wordt. Het is slim om deze informatie en de andere toetsingscriteria te gebruiken in het werving & selectieproces. Afhankelijk van het type kandidaten dat u aan wilt trekken kunt u er uw voordeel mee doen." 

Infographic
Deze en overige resultaten zijn, evenals vorig jaar, vormgegeven in de infographic ‘Wat iedere werkgever moet weten’.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer wil wel andere baan, maar is bang voor onzekerheid
 Secundaire arbeidsvoorwaarden steeds belangrijker in salarisonderhandelingen
 Crisis maakt hoogopgeleiden armer en minder veeleisend
 Salaris voor Nederlanders belangrijkste bij keuze werkgever
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10