zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Iets meer vacatures in juni

11 juli 2012 - Het online vacatureaanbod steeg in juni met een punt. Het aantal aangeboden vacatures op internet blijft daarmee rond het historisch lage niveau van eind 2004 steken. Dit blijkt uit de Monster Employment Index. De algehele Index komt nu uit op zevenacht punten, dat is negentien punten minder dan vorig jaar juni. Het vacatureaanbod steeg vorige maand het meest in de horeca & toerisme sector (+negen) en daalde het sterkst in de publieke sector (-acht).

"Economische indicatoren geven aan dat het vertrouwen van bedrijven en consumenten in de economie laag blijft. Het vacatureniveau in juni staat zoals verwacht dan ook lager dan twaalf maanden geleden", aldus Warren Hammond, managing director bij Monsterboard.nl. "Hoewel online recruitment terugloopt, blijft het niveau redelijk stabiel. De OESO voorziet in haar laatste voorspellingen een voorzichtig herstel van de economie in de tweede helft van twintigtwaalf. Wij hopen dat dit enigszins positieve geluid door zal klinken op de arbeidsmarkt." Grootste stijging horeca & toerisme
In juni steeg het vacatureaanbod in de horeca & toerisme sector (+negen) het meest. Ook in onder andere de transport & logistiek sector (+zeven), de gezondheidszorg (+zeven), het onderwijs (+zes) en de bancaire sector (+vijf) nam het aanbod toe. In de publieke sector (-acht) daalde de Index het meest. Het vacatureaanbod nam onder meer ook in de engineering sector (-vier) af.
Vergeleken met juni 2011 daalde de Index in elke sector. In de publieke sector daalde het vacatureaanbod met een aanzienlijke vierdrie punten het meest. In de transport & logistiek sector (-36) en horeca & toerisme sector (-32) liep het aanbod ook fors terug. In onder meer de sales sector (-24), de juridische sector (-21) en in de administratieve sector (-twintig) daalde het vacatureaanbod sterk. In de bancaire sector en in de HR sector staat de Index een punt lager en daarmee nagenoeg gelijk ten opzichte van vorig jaar juni. 

Sterkste vacaturestijging in Overijssel

Vorige maand steeg het vacatureaanbod in de provincie Overijssel met vijf punten het sterkst. Het aanbod steeg verder in Utrecht met vier punten, in Gelderland met drie punten en in Drenthe en Noord-Brabant met twee punten. In Groningen, Noord-Holland en Zuid-Holland steeg de Index met een punt. In de rest van Nederland daalde het vacatureaanbod en in Limburg met vijf punten het meest. In Zeeland daalde het aanbod met vier punten, in Flevoland met twee punten en in Friesland met een punt.
Ten opzichte van vorig jaar juni nam het vacatureaanbod in iedere provincie af. Het aanbod daalde in Groningen het meest. De Index nam met vier1 punten fors af. Ook in Zeeland (-38), Limburg (-38), Drenthe (-37), Overijssel (-33), Noord-Brabant (-24), Gelderland (-22) en Friesland (-twintig) liep het aanbod sterk terug. In Noord-Holland (-zeventien), Zuid-Holland (-zestien), Utrecht (-dertien) en Flevoland (-dertien) daalde de vraag naar personeel eveneens. 

Europees vacatureaanbod daalt licht

In juni daalde het Europese vacatureaanbod met een punt en bleef daarmee de afgelopen vier maanden vrijwel onveranderd. In Duitsland nam de vraag naar personeel vorige maand met zes punten het meest af. In Frankrijk (-een) en België (-een) daalde de Index ook. In Italië (+zes), Zweden (+een) en het Verenigd Koninkrijk (+een) steeg het vacatureaanbod juist.
Vergeleken met twaalf maanden geleden staat de Europese Index twee punten hoger. Het vacatureaanbod steeg in Duitsland met achttien punten het meest. Het aanbod steeg verder in Italië (+drie) en bleef in het Verenigd Koninkrijk gelijk. In Frankrijk daalde het aanbod met 21 punten het sterkst. Ook in België (-acht) en Zweden (-zes) daalde het aantal online vacatures.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Het einde van 9 tot 5?
 Pandemie inspireert tot duurzamer leven
 Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Daling vacatures logistiek en inkoop
 Marketeers nauwelijks geraakt door crisis
 Groei HR vacatures zet niet door in tweede kwartaal
 Vraag naar projectmanagers houdt aan in lastige markt
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud  (1) 
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Werkgevers verwachten dit kwartaal negen procent stijging werkgelegenheid
Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps
Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risico’s
Top tien snelst stijgende functies voor afgestudeerden
70 procent Europese organisaties zet al AI in
Kwart werkzoekende jongeren heeft geen vertrouwen in zoektocht naar baan
meer top 10