zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Pechhulp leaseauto’s buitenland slecht geregeld

29 juni 2012 - Van alle zakelijke rijders gaat 74 procent met de auto van de zaak op vakantie. VAVDZ adviseert berijders om voor vertrek te checken of de pechhulp in het buitenland goed geregeld is. De vereniging constateert keer op keer dat pechhulp in het buitenland bij leaseauto’s niet goed geregeld is. Op dit punt wordt door werkgevers en leasemaatschappijen vaak beknibbeld.

Dit resulteert in een hele magere vorm van dienstverlening bij pech in het buitenland. In sommige gevallen is er zelfs niets geregeld. Dit kan leiden tot vervelende situaties, veel discussie en bedorven vakantieplezier. Vorige week, bij voorbeeld, kwam een lid van de Vereniging Auto Van De Zaak met pech te staan op een zaterdag in België. Na het bellen van het alarmnummer kwam de berijder terecht bij de ANWB alarmcentrale. Deze had eerst een uur nodig om te bestuderen in welke regeling de leaseauto m.b.t. pechhulp precies valt. Uiteindelijk blijkt er pas vanaf 48 uur recht te zijn op een vervangende auto en moet de berijder de overnachtingskosten noodgedwongen zelf betalen. Check uw pechhulp
VAVDZ adviseert alle berijders om te checken hoe de pechhulp in de voorwaarden geregeld is. Wat je mag verwachten zijn voorwaarden gelijk aan die van een reguliere pechhulp verzekering. Dit betekent; gelijkwaardig vervangend vervoer, repatriëring van auto en caravan en een vergoeding bij het maken van extra kosten zoals taxikosten, treinkosten of hotelkosten. Mocht het niet goed geregeld zijn, dan adviseert VAVDZ om het bespreekbaar te maken bij de werkgever, eventueel via de ondernemingsraad. Immers, goede voorwaarden voor vervangend vervoer in het buitenland kosten voor de werkgever een fractie vergeleken met de kosten van een aparte pechhulpverzekering. VAVDZ vindt het besparen op deze kosten een vorm van verkeerde zuinigheid. In de tussentijd is het aan te bevelen om bij reizen naar het buitenland zelf extra een goede pechhulpverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld via de ANWB. Beter dubbel verzekerd dan helemaal niet in dit geval.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Winterbanden standaard in de autoregeling?
 Privé rijden zonder bijtelling mogelijk
 Drie tips om veilig op wintersport te gaan met uw leaseauto
 Leaserijder vreest ongelukken door particuliere auto
 
 
reacties
 
Hans  |   | 
30-06-2012
 | 
16:26 uur
De extra verzekering via de ANWB is het beste. Dan ben je meteen van je probleem af en veel extra kosten brengt dit niet met zich mee.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10