zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Klimaat veel genoemde reden om in het buitenland te willen werken

30 mei 2012 - Achttien procent van de Nederlanders noemt het klimaat als belangrijke reden om een internationale carrière te ambiëren. Voor Nederlanders is dat ruim twee keer zo belangrijk als het wereldwijd gemiddelde. Voor Ieren is het klimaat 3,5 keer een belangrijker beweegmotief. De belangrijkste en meest onderscheidende reden voor Nederlanders om in het buitenland te gaan werken is 'om zichzelf uit te dagen'. Voor de helft is dit een van de belangrijkste redenen.

Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Werf&. Het klimaat behoort wereldwijd zeker niet tot de belangrijkste redenen om in een ander land te gaan werken. Toch speelt dit in onder beroepsbevolking van bepaalde landen toch een belangrijke rol. In Ierland noemt 28 procent dit als reden, gevolgd door UK en Zweden. 



Vermeld het klimaat op uw recruitmentsite

Wanneer een werkgever internationaal werft, is het belangrijk om ‘het weer’ en ‘het klimaat’ onderdeel te maken van de informatie op de recruitmentsite. Bijvoorbeeld het benoemen van het aantal dagen met zon en de temperatuurontwikkeling. "Ondanks het klimaat voor Nederlanders meer dan gemiddeld een reden is om Nederland te verlaten, is het Nederlandse klimaat ook aantrekkelijk als argument op de wereldwijde arbeidsmarkt," aldus Geert-Jan Waasdorp mede-uitgever van Werf&. "De jaargetijden, variatie in temperatuur, zonsopkomst en ondergang en de daarbij behorende cultuur van bijvoorbeeld schaatsen of terrassen biedt veel interessante aanknopingspunten voor internationale werving". 

Economische malaise 
Er zijn belangrijkere redenen om voor werk naar het buitenland te gaan dan het klimaat. Voor Grieken is de belangrijkste reden om in het buitenland te gaan werken de economische situatie in dat land. Met maar liefst 70 procent is dit zes keer zo belangrijk als het wereldwijde gemiddelde. Ook in Italië, Portugal, Ierland en Spanje ligt dit percentage hoog met respectievelijk 35, 48, 52 en 54 procent. Naast de Grieken zien we met name dat ook in de Oost-Europese landen de economie als belangrijkste drijfveer wordt genoemd om in het buitenland te werken. Onder Nederlanders ligt dit percentage op 21 procent, op gelijk niveau als Amerika. In India en China is de economie nauwelijks een reden om in het buitenland te willen werken. Respectievelijk vier en vijf procent noemt dit als reden.

Meer onderzoekresultaten en whitepapers zijn hier te vinden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlandse bedrijven magneet voor internationaal werkzoekenden
 Manager van 40+ wil naar buitenland voor nieuwe baan
 Expat wil niet terug naar huis
 Acht dingen die u even moet weten voor u in het buitenland gaat werken
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10