zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Verduurzaming catering versnelt

15 mei 2012 - De contractcatering wordt in sneltreinvaart duurzamer. Dit blijkt uit de verduurzamingmonitor 2011. Het aandeel producten met een duurzaamheidkeurmerk nam ten opzichte van 2010 toe met 30 procent. In totaal bestond in 2011 liefst twaalf procent van alle inkoop door Veneca-leden uit duurzame producten. In 2010 was dit aandeel nog negen procent. De contractcatering blijft hiermee koploper in de verduurzaming van Nederland.

Top stijgers


Stijging van het aandeel duurzaam was het grootst in de volgende productgroepen:
1. Vlees: 200 procent (tot twaalf procent aandeel in totale aanbod vlees)
2. Vleeswaren: 86 procent (tot dertien procent aandeel in totale aanbod vleeswaren)
3. Vis: 75 procent (tot 77 procent aandeel in totale aanbod vis)
4. Eieren: 59 procent (tot 89 procent aandeel in totale aanbod eieren)
5. Koffie: 56 procent (tot 28 procent aandeel in totale aanbod koffie)
6. AGF: 40 procent (tot veertien procent aandeel in totale aanbod aardappelen, groenten & fruit) 

Trend

Inkoop van duurzame en biologische producten nam in 2011 verder toe.  Behalve voedselbereidingsprocessen worden ook in toenemende mate bedrijfsprocessen onder de verduurzamingloep gelegd. Dit gebeurt op transparante wijze. Bedrijven laten op www.DuurzamerEten.nl zien wat zij, behalve de inkoop van keurmerk producten, doen om versneld te verduurzamen. Afgaande op de nieuwste pilots die zijn ingediend bij het Platform Verduurzaming Voedsel belooft ook 2012 daarom een duurzaam jaar te worden voor de contractcatering.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Organisaties ergeren zich aan onbekwame sollicitanten op technische vacatures
 Groeiende genderkloof voor werkbaar werk
 ‘AI en ML zijn onmisbaar geworden in cybersecurity’
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemers straks massaal aan halve kroket
 Kantine nog vaak dieronvriendelijk
 Broodje megastal niet te rijmen met verantwoord ondernemen
 Bedrijfskantine duur en ongezond
 
 
reacties
 
Robin de Koning  |   | 
9-04-2015
 | 
15:45 uur
Duurzaamheid is daarbij een breed begrip. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid van het inkoopproces of duurzaamheid in transport. Ik merk zelf dat bij veel cateringbedrijven hier weinig focus op ligt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Houten wandpanelen voor een warme en huiselijke sfeer
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Helft bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen
Een op zes Nederlanders heeft financiële geheimen voor partner
Het belang van technologievaardigheid in de C-suite
Dit is waarom je de meeste vormen van MFA beter niet kunt gebruiken
Noodgedwongen een oppas van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde
Timemanagement is eigenlijk grote onzin!
Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk
93 procent van alle organisaties met OT-omgevingen kreeg te maken met hackers
Wist je dat leren onderdeel is van het vieren van een jubileum?
Gebrek aan zakelijke vaardigheden developers zorgt voor disconnectie met bestuursraden
meer top 10