zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vrijwel alle zakelijke reiselementen duurder in 2012

20 februari 2012 - Volgens Carlson Wagonlit Travel zullen meer bedrijven in 2012 strategisch vergadermanagement toepassen met de bijbehorende technologische tools. Hybride evenementen, met zowel deelnemers die fysiek aanwezig zijn, als deelname op afstand via bijvoorbeeld videoconferenties, worden steeds gewoner. Dit voorspelt de zakenreisagent in de Business Travel Market Trends 2012.

Verder denkt CWT dat treinreizen zullen groeien in populariteit dit jaar, omdat er steeds vaker een combinatievlieg- en treinticket wordt aangeboden, het hogesnelheidsnetwerk groeit en er stappen worden gezet voor Europese harmonisatie van planning en ticketing. Het feit dat zakenreizigers aan boord kunnen werken en dat de trein een relatief groen transportmiddel is, werkt nog meer in het voordeel van de trein, aldus CWT. Hotelonderhandelingen

De Olympische Spelen in Londen, stijgende vraag in de regio Azië/Stille Oceaan en situaties met veel vraag en weinig aanbod, zoals in Brazilië, maken het moeilijk om afspraken met hotels te maken. Inkopers zullen zich richten op het in de hand houden van de kosten en de beschikbaarheid van hotelkamers. 

Stijgende prijzen

Vrijwel alle onderdelen van de zakenreis worden duurder, waarbij CWT de hoogste stijging verwacht in Latijns-Amerika (tientallen procenten bij hotels) en bescheidener toenames in andere regio’s. Alleen de prijs van autohuur zal dalen of stagneren. 

Reisuitgaven

Allerlei toeslagen zullen de kosten van het reizen verhogen bij alle reiscategorieën, met nieuwe à la carte toeslagen in de luchtvaart en creditcardtoeslagen in zicht. Een duidelijk reisbeleid en betrouwbare data helpen bedrijven om de impact te verzachten. 

Luchtvaart
 
De internationale capaciteit neemt dit jaar met maar liefst 8,5 procent toe. Met name in de regio Azië/Stille Oceaan laait de concurrentiestrijd op door nieuwe loca-cost carriers en de ingebruikname van nieuwe widebody vliegtuigen. Op sommige binnenlandse routes krijgt de reiziger minder keuze, met name in de VS.
Direct connect blijft op de agenda staan, oftewel het omzeilen van de traditionele reisdistributiesystemen (GDS’en) door de airlines. CWT verwacht niet dat er op de korte termijn dramatische veranderingen op stapel staan, maar voorziet nieuwe overeenkomsten tussen airlines en GDS’en, die de boekingsfee van bedrijven kan beïnvloeden. 

Autohuur

Contractonderhandelingen voor autohuur moeten makkelijker gaan dit jaar vanwege de grote concurrentie. 

Mobiele en sociale apps

84 procent van de Amerikaanse zakenreizigers gebruikt zijn smartphone op reis en de meeste vinden praktische informatie door middel van applicaties en sociale media. Travel managers staan steeds positiever tegenover diensten als mobiele reisschema’s, sociale communicatie, op de locatie gebaseerde informatievoorziening en alarmeringen onderweg. Wel is het volgens CWT noodzakelijk om de regels voor het gebruik hiervan vast te leggen in het reisbeleid.


Bron: Zakenreis.nl
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Crisis heeft invloed op zakelijke reisjes
 ‘Bedrijven moeten reisbeleid vaker actualiseren'
 Prioriteit voor travel managers in 2012: kosten verlagen
 Europese bedrijven managen hoteluitgaven niet
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10