zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werken tot uw 70ste oplossing van de crisis?

9 februari 2012 - We worden steeds ouder en gezonder, en kunnen daarom gemakkelijk doorwerken tot ons 70ste. Op de website werkentotjezeventigste.nl kunnen Nederlanders toezeggen om langer door te werken en zo bijdragen aan een 'symbolisch' bedrag voor de BV Nederland. Dit initiatief is tot stand gekomen als reactie op de bezuinigingen.

De achterliggende gedachte: als we drie jaar langer doorwerken ontvangen we drie jaar minder AOW en betalen we drie jaar langer pensioenpremie. Een verschuiving van de pensioenleeftijd naar 66 jaar in 2020 is veel te laat. De mensen die langer door kunnen werken, kunnen nu al iets doen. 



Geld besparen
Met doorwerken tot ons 70ste besparen we zoveel geld dat veel van de bezuinigingen die het kabinet voor ogen heeft, niet nodig zijn. Zo kunnen we in actie komen tegen bezuinigingen op het gebied van cultuur, zorg en pensioen. Op de website zijn de redenen van deelnemers te vinden. Zo vinden zij het onder andere belangrijk dat studeren en concertkaartjes betaalbaar blijven. Deelnemers kunnen deze lijst zelf aanvullen. Alle redenen komen op de site te staan.

 
 Doorsturen   6 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkgevers onterecht huiverig voor oudere werknemer
 Bijna de helft van de Nederlanders wil na pensionering blijven werken
 Langer doorwerken – ja, graag?
 'Risico's doorwerken ernstig onderschat'
 
 
reacties
 
Theo  |   | 
9-02-2012
 | 
09:11 uur
Het is zoals steeds weer, een ongehoorde roofpartij ten koste van de simpele ziel. De pensioenfondsen die tot 65% van het vermogen in aandelen hebben gestoken zijn daardoor tientallen miljarden verloren. Zonder dit speculeren was er nu een dekkingsgraad van 400% geweest. Dit onverantwoorde gedrag zien we ook bij alle rijksoverheden. Nu lees je weer dat de winst bij ziekenhuizen als bonus betaald mogen worden. VLOEK!! Dat behoort geïnvesteerd te worden in de zorg, stelletje graaikloten.
A  |   | 
9-02-2012
 | 
09:12 uur
Tja als dat allemaal waar zou zijn dan zou je erover na kunnen denken. Maar we weten allemaal dat het kabinet niet de tering naar de nering zullen zetten want als er geld is geven ze het dubbel uit en is er geen geld dan plukken ze ons kaal. Wat is het moraal van dit verhaal. Normale mensen zetten de tering naar de nering, het kabinet echter blijft gewoon geld weggooien in de HSL, de Noordzuidlijn de betuwelijn allemaal prestige projecten waar men denkt de geschiedenis boeken te kunnen halen.
H.A.  |   | 
9-02-2012
 | 
09:16 uur
kijk naar de documentaire film THRIVE van meneer Gamble (van Proctor+Gamble)
Zie waar het geld blijft, Leer hoe je nooit voldoende kunt werken omdat alle systemen erop gericht zijn niet boven bepaalde grenzen uit te komen. Leer wie die grenzen bepalen.
Is het gehannes met Griekenland en Europa nog niet voldoende les dat de harde werkers er nooit bovenop zullen komen. En dichtbij huis? De miljarden blunders van WB en de NLB?
Zolang we met zijn allen niet kunnen delen gaat je geld naar TOP bezitters in het wereldwijde HAAL-systeem
H.A.  |   | 
9-02-2012
 | 
11:44 uur
Van de intiatiefnemers:
Indien we ons committeren aan doorwerken tot en met hun zeventigste heeft dit een aantal voordelen: ...
Wat een naiviteit, alle beesten op aarde leven gezond, en toch vrezen we dat ze uitsterven. Omdat hun leefomgeving wordt VERNIELD. De bossen ROOFKAP, de wateren PLEURDERMAARIN gedrag, de landerijen (BASF, MONSANTO), de LUCHT etc. Ons eigen voedsel wordt vernield.
Wie regelt dat allemaal?
Iedereen is vanzelf al zo lang bezig als hij kan of als nodig is. Het motief van de initiatiefnemers kunnen ze misschien beter toelichten dan een handje te helpen anders te bezuinigen.
Ton Wilde  |   | 
9-02-2012
 | 
12:01 uur
Het zou eerlijker zijn als iedereen evenveel inspanning zou leveren voor ons stelsel van AOW en pensioen. Als iedereen 40 jaar werkt en daarna recht heeft op pensioen en 100% AOW is ons hele systeem nog steeds prima betaalbaar. Het probleem is dat veel mensen maar weinig bijdragen. Oplossing: 30 jaar werken geeft slechts 75% van de rechten. Zoals het nu is moet een stratenmaker (BBL) VIJFTIG jaar werken terwijl een verder geschoolde- die toch al ruimer in zijn financiele jas zit- gemiddeld maar 41(HBO)/39(WO) jaar werken.
Helaas is hier in de politiek (meestal zelf hoger opgeleid) absoluut geen aandacht voor.
henk  |   | 
9-02-2012
 | 
16:34 uur
ik zelf heb 46 ja zolang gewerkt en dit voorstel komt natuurlijk van iemand die of nog geen steek heeft gewerkt (studeert)en nog lang niet aan de beurt is.
laat ze nog maar een paar miljard bezuinigen bv op de jsf die is mijn inziens niet eens nodig, tegen wie moeten we os luchtruim nog verdedigen?
dit kleine land wil altijd op de voorgrond treden en het vingertje opsteken, doe toch een keer normaal allemaal

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10