zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Veel interimmers beschikbaar in Marketing, Algemeen Management en HR

18 januari 2012 - Het aantal beschikbare interim professionals was eind 2011 het grootst in het vakgebied Marketing. Ook professionals uit de vakgebieden Finance en Algemeen management vormen een grote groep beschikbare interim professionals, gevolgd door HR en IT. Dit blijkt uit de Planet Interim Index.


HR en Marketing (& Sales) worden, wellicht ten onrechte, vaak als eerste het slachtoffer van bezuinigingen en herstructureringen. Dit kan de grote beschikbaarheid en de mindere vraag enigszins verklaren. Veel oudere ex-werknemers classificeren zichzelf als Senior Management of algemeen interim manager. Momenteel is daar relatief weinig vraag naar. 



IT

Binnen IT overtreft de vraag op onderdelen het aanbod. De snelheid waarmee software ontwikkeld en verbeterd wordt is debet aan deze mismatch. Vandaar dat het, ondanks het grote aantal interim IT professionals, uitdagend blijft deze te matchen met de vraag. 

Finance

Binnen Finance is de beschikbaarheid groot. Een van de sectoren waarbinnen relatief veel externen worden ingehuurd is de financiële dienstverlening. Vanwege veranderende wet- en regelgeving, denk aan Basel III, vormt zich echter een aanzienlijke maar zeer specifieke behoefte waardoor matches toch vrij moeizaam tot stand komen. 

Halfjaarlijkse groei
De onderlinge verhoudingen per vakgebied zien er anders uit wanneer we de halfjaarlijkse groei van het aantal beschikbare interim professionals bekijken. Deze is gebaseerd op de groei van de aantallen van december ten opzichte van juli 2011.
De registraties binnen de kleinere segmenten Facility & Hospitality Management, Onderwijs en Zorg & Medisch groeiden fors met respectievelijk 37 procent, 34 procent en 29 procent. Gezien het lagere absolute aantal van enkele honderden registraties is hier een slag om de arm op zijn plaats.
Uit de middenmoot van de categorieën met meer dan 1.500 geregistreerde interim professionals nemen Bouw & Techniek en Inkoop & Logistiek stevig toe met ruim 27 en 25 procent groei. 

Dieptepunt mismatch HR bereikt?

Binnen de grotere vakgebieden, met meer dan 2.500 geregistreerde professionals, is duidelijk dat het aantal beschikbare Finance professionals met 35 procent, IT met 30 procent, Marketing met 28 procent en Algemeen Management met 26 procent groei, het hardst toenamen. De groei van het aantal beschikbare geregistreerde interim professionals binnen HR blijft rond de 21 procent. Dit kan inhouden dat het dieptepunt voor HR bereikt is en de vraag naar HR professionals niet verder is afgenomen, althans ten opzichte van andere vakgebieden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Interim management: de cijfers van 2011
 Interim Manager kiest tijdelijk voor vaste baan, een arbeidsmarktparadox?
 Jonge interim manager is geboren zzp’er
 Minder interim managers, maar salariskloof verdwijnt
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10