zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander wil baas niet als vriend op Facebook

14 december 2011 - Bijna tweederde van de Nederlanders laat zijn baas niet toe als ‘vriend’ op Facebook. Het merendeel van de Nederlanders vindt echter wel dat de baas zijn werknemers mag aanspreken op hoe zij zich presenteren op social media. Vooral vrouwen zijn terughoudend in het delen van persoonlijke informatie via social media. Ook zoeken zij minder snel vacatures via netwerken als LinkedIn.

Dat blijkt uit Het Nationale Werkonderzoek 2011 van JobTrack.nl, uitgevoerd Intelligence Group door  onder 28.153 respondenten. Vrouw houdt werk en privé liever gescheiden
Vrouwen en mensen met kinderen houden werk en privé het meest gescheiden op internet. Het percentage dat de baas niet toelaat als ‘vriend’ op Facebook loopt op naarmate men ouder wordt, tot 75 procent in de leeftijdsgroep van 55 tot 64 jaar. Hoewel de meeste mensen hun baas niet toelaten als ‘vriend’, vindt meer dan de helft van de Nederlanders dat de baas werknemers wel mag aanspreken op hoe zij zich presenteren op social media. Marco de Weerd van JobTrack.nl: "Nederlanders vinden dat een baas vrij veel mag zeggen over de presentatie van werknemers. Maar, je ziet dat er wel een groot verschil is tussen presentatie in social media en presentatie op de werkvloer. Ruim 90 procent vindt bijvoorbeeld dat de baas een werknemer mag aanspreken op zijn persoonlijke hygiëne, een iets minder grote groep vindt dat de baas ook wat te zeggen heeft over (zichtbare) tattoos of piercings. Als je dat vergelijkt is de groep mensen die vindt dat de baas ook iets te zeggen heeft over presentatie op social media eigenlijk relatief klein." 

Vooral man zoekt vacatures via social media

Slechts achttien procent van de Nederlanders zoekt vacatures via social media. Vooral mannen en hoogopgeleiden zoeken op deze manier naar een baan. LinkedIn is hiervoor nog altijd het meest populaire kanaal. "Opvallend is dat vrouwen op alle gebieden terughoudender lijken te zijn dan mannen als het gaat om social media. Bij mannen lopen beide werelden blijkbaar steeds meer in elkaar over en worden alle kanalen gebruikt om zich te profileren," aldus De Weerd.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Databeheer kritieke uitdaging voor succesvolle inzet AI
 Werknemers gestrest, maar welzijnsprogramma’s blijven onderbelicht
 Hoe reis je zakelijk zorgeloos en met plezier door Nederland?
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlanders willen geen eeuwig leven op social media
 Kwart Nederlanders 'Facebookt' of 'Hyvet' ook op het werk
 Persoonlijke blog is sterkste troef van baanzoeker
 Facebook is nog vooral een privéaangelegenheid
 
 
reacties
 
Ad de Beer  |   | 
14-12-2011
 | 
11:18 uur
Je baas (leidinggever lijkt me meer 2012) als vriend kan, maar lijkt me geen strak plan in verband met integriteit.
Binnen Agamedes geef je gewoon je baas op als leidinggever en dan is het in een keer duidelijk. Het leuke is dat als je je baas als leidinggever opgeeft, je zelf de kwalificatie ''medewerker'' krijgt, is alles meteen duidelijk.

Werven of solliciteren via de huidige sociale media, tja, ze zijn er niet voor bedoeld en ook niet geschikt voor. Daar brengen we met Agamedes verandering in omdat daar door een 360 graden methodiek zowel het opleuken van CV's en bedrijfsinfo voorkomen wordt.
L.  |   | 
17-12-2011
 | 
09:54 uur
Ik vind Facebook sowieso geen platform voor alles wat maar met je baan te maken heeft, behalve wanneer je wat leuks heb meegemaakt, of er lol in hebt, of lekker geluncht hebt met een collega, feestje, dat soort dingen.
Je kunt niet discreet genoeg zijn met dit soort media, die 300 vrienden hebben ook weer 300 vrienden, een olievlek is er niks bij.
Den Bruut  |   | 
26-03-2012
 | 
23:14 uur
Het wordt tijd dat mensen gewoon doen waarvoor ze zijn aangesteld en dat is werken en dat geldt al helemaal voor bazen en leidinggevenden of hoe de beestjes ook een naam geeft. Anders wegsnoeien. Men heeft teveel tijd om andere dingen te doen dan waarvoor men wordt betaald!! Dus zweep erover!!
Het gaat om productiviteit en resultaatgerichtheid en niet dat gesurf en gegame op dat internet de godganse dag. Europa gaat naar de klote op deze manier! Kijk een keer naar de Chinezen! Die werken tenminste.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Helft wil dit najaar vaker naar kantoor vanwege hoge energieprijzen
Helft Nederlanders vindt dat werkgever meer aandacht moet besteden aan diversiteit en inclusie
Bijbaan moet bijdragen aan persoonlijke groei en ontwikkeling
Bedrijfsleiders worstelen met benutten van zakelijke kansen
Jongeren missen begeleiding bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt
Tien MVO-managers op de shortlist voor titel ‘MVO Manager van het Jaar 2022’
Kennis HR-professionals over actuele wet- en regelgeving zwaar onvoldoende
CIO heeft moeite om explosieve datagroei van alle cloudservices te managen
IT-leider vindt zichtbaarheid voorwaarde voor netwerkveiligheid
Kwart werkend Nederland vindt werkgevers verantwoordelijk voor vitaliteit medewerkers
meer top 10