zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

VBO Makelaar verheugd over verlenging verhoogde NHG-grens

29 november 2011 - Brancheorganisatie VBO Makelaar is verheugd dat het Kabinet heeft besloten de verhoogde NHG-grens langer te handhaven. In haar intensieve lobby bij Tweede Kamerleden en ministeries pleit VBO Makelaar er al vanaf begin dit jaar voor om de maximale NHG-grens ook na 1 januari 2012 tijdelijk op 350.000 euro te houden. Het maximaal te lenen hypotheekbedrag met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) blijft tot 1 juli 2012 op 350.000 euro gehandhaafd.

Minister Donner bevestigde dat na 1 juli 2012 de grens voor een jaar op 320.000 euro komt te liggen. Vervolgens wordt 1 juli 2013 het maximaal te lenen bedrag met NHG verder verlaagd naar 290.000 om 1 juli 2014 weer op het oude niveau van 265.000 uit te komen. Directeur Hans van der Ploeg: "VBO Makelaar is blij dat het Kabinet heeft gekozen voor rust en een geleidelijke afbouw. Dat de premie die huizenkopers voor NHG gaan betalen omhoog gaat van 0,55 naar 0,70 procent is dan wisselgeld. Dat neemt niet weg dat onder de streep dit een gunstige ontwikkeling is voor starters en potentiële kopers met een lager inkomen. Het financiële voordeel blijft bestaan met een jaarlijks voordeel in rente dat kan oplopen tot 0,6 procent." 



Duidelijkheid
Het Kabinet heef de afgelopen maand onderzocht of het verantwoord is het verhoogde NHG-plafond langer te handhaven. Eerder wees algemeen directeur Karel Schiffer van het Waarborgfonds Eigen Woningen erop dat het fonds in het woningmarktscenario voor 2012 gewoon alle schade kan uitkeren zonder haar reserves te hoeven aanspreken. Hans van der Ploeg: "VBO Makelaar vindt het zeer verstandig dat het Kabinet heeft gekozen voor het geleidelijk terugbrengen van de maatregel en de duidelijke communicatie hierover. De consument is gebaat bij duidelijkheid over de ontwikkelingen op de woningmarkt. Een nationaal woonakkoord kan die duidelijkheid nog verder vergroten en voor herstel zorgen. De woningmarkt is een te belangrijke pijler van de economie om deze links te laten liggen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Woningprijs gaat fors dalen in 2012
 Eurocrisis baart consument meer zorgen dan kredietcrisis
 Zware tijd voor vrijstaande woningen
 Consumentenvertrouwen woningmarkt schiet omhoog
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10