zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Starter vraagt salaris van 2. 188 euro

25 november 2011 - Nederlanders met nul tot twee jaar werkervaring geven een gewenst maandsalaris van gemiddeld 2188 euro op. Werkzoekenden met twee tot vijf jaar werkervaring willen voor slechts veertien euro meer per maand aan de slag. Dat blijkt uit analyse van jobbird.com.

Jan-Peter Cruiming, directeur bij Jobbird.com: "Starters overvragen vaak omdat ze nog geen ruime werkervaring hebben en onderling wel hun salariswensen bespreken. Daarom zetten zij in met een relatief hoge salariswens Meer ervaren krachten willen aan het werk blijven, maar voelen de krapte op de arbeidsmarkt. Daarom zullen ze een reëler beeld hebben van een marktconform salaris." De salariswens van werkzoekenden met meer dan vijf jaar ervaring is gemiddeld 2.790 euro. Zij vragen dus bijna 600 euro meer voor een baan. Cruiming: "Door de ervaring op de arbeidsmarkt weten deze mensen welke kwaliteiten ze in huis hebben en kunnen ze een nieuwe stap zetten in hun carrière met daarbij een hogere salariswens." Mannen vragen meer

Uit analyse van alle opgegeven salariswensen blijkt dat mannen gemiddeld 2.866 euro vragen. Vrouwen geven een gemiddelde wens van 2.350 euro op, een verschil van ruim 500 euro per maand. Cruiming: "Vrouwen zoeken relatief meer naar ondersteunende functies en zijn over het algemeen minder gefocust op de hoogte van het salaris." 

Verschil tussen MBO en Universiteit bijna 1.000 euro

Hoger opgeleiden vragen een fors hoger loon voor hun werk dan MBO'ers. Zo legt de gemiddelde HBO-er een salariswens van 3.045 euro op tafel, een universitair geschoold persoon 3.231 euro. De gemiddelde MBO-er neemt met 2.306 euro genoegen. Cruiming: "Dat is best opmerkelijk. In Nederland is een groeiend tekort aan vakmensen dus het zou me niets verbazen wanneer de laatste groep, met name in de techniek en ICT, op den duur meer salaris gaat vragen, zeker wanneer deze ruime ervaring hebben."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 De coronasituatie is het ideale moment voor SEO en online marketing
 Global Wealth Report 2020 van Allianz: Welvaartsimmuniteit
 Een anderhalvemeterkantoor inrichten is geen onmogelijke opgave
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Young Professional 2. 0 is zelfverzekerd en zelfstandig
 Populariteit jobhoppen neemt toe onder starters
 Tien tips om de beste afgestudeerden eruit te pikken
 Veel verdienen als starter? Ga aan de slag in het noorden en/of de farmacie
 
 
reacties
 
NumoQuest  |   | 
25-11-2011
 | 
11:45 uur
Een zinvol en valide artikel. Balkenende, Donner, KAmp, Wellink, en al die anderen die een aanmerkelijk belang hebben gehad bij het afschaffen van een stuk rechtszekerheid in de arbeidsmarkt ten faveure van de werkgever. Nu het is uitgekristalliseerd komen we tot twee hele voorspelbare conclusies.

Uitstroom

Al meer dan veertig jaar geleden heb ik tijdens lessen handelskennis al vernomen dat er een moment zou komen dat er sprake zou zijn van deze uittreding. Overduidelijk heeft men geen oog gehad voor anticiperen op......

De gevolgen van de 'spasmen' van het bedrijfsleven om zo snel mogelijk 'duurder' personeel te kunnen 'laten gaan'.... heeft ook gevolgen. Een aanzienlijke groep zeer capabel personeel met functionele en operationele ervaring, wordt niet eens in overweging genomen omdat men denkt op die wijze alleen al te kunnen besparen.

Artikelen

Als we allerlei publicaties en artikelen mogen geloven dan hebben diezelfde werknemers het over 'moeilijk in te vullen' vacatures of de instelling van de jongere generatie. Ik werp dat soort publicaties en artikelen graag naar het rijk der fabelen want als men nog niet heeft begrepen dat een aanzienlijk deel van het Menselijk Kapitaal er door hen zelf is uitgewerkt, waardoor de huidige situatie kan floreren, dan ........

Het is ene bijzonder krappe markt met heel veel ruis, onrealistische verlangens, valse pretenties en zeker het geven van een totaal verkeerde voorstelling van zaken die men graag van elkaar overneemt. Immers, je kunt je hoogste liegende bazen van het ministerie niet afvallen natuurlijk en het bedrijfsleven ...... tja ......

Als men nu nog niet goed beseft welk een schade dit alles met zich mee brengt door voortdurende inertie, pretentieloos zakelijke retrorieken, dan weet men zelf als geen ander dat 'Een' antwoord wel eens zou kunnen worden gevonden bij de beschikbare senior laag.

DIe hebben commitmnent, oog voor detail, en vaak datgene waar men nu zo over klaagt. Wat zij veel meer nog hebben is inzicht, ervaring, realiteit en drive om het ook nog eens te kunnen. Zal dat 'iets' kosten? Ik challenge u graag wat uw huidig verlies door terugval van conjunctuur is vs de continuiteit die u overboord heeft gegooid, en masse.

Ik denk dat dit artikel hierop een aardige aan vulling blijkt. Ook hier blijft gelden, 'if you pay peanuts, you'll get monkeys.' Heel terecht.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Managers onderschatten cyberdreigingen massaal
reacties
Nieuwe, sportieve BMW 128ti heeft historisch verantwoorde naam (1) 
De coronasituatie is het ideale moment voor SEO en online marketing (1) 
Fiets naar uw Werk Dag: Het westen van Nederland en jongeren pakken het meest de fiets naar het werk (1) 
Terug naar het vroegere normaal is geen optie, streef daarom naar een beter normaal (1) 
Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde  (1) 
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 45 euro (1) 
Nederlanders schelden erop los (tegen chatbots) (1) 
top10
Terug naar het vroegere normaal is geen optie, streef daarom naar een beter normaal
Werkgever heeft geen oog voor stress en burn-out klachten
Werkrelaties onder druk tijdens de coronacrisis?
Flexkrachten onmisbaar voor opstarten economie na lockdown
Aantal werkende studenten zonder uitzicht op contractverlenging verdubbeld
Zoekvraag naar waterflessen verzesvoudigd in vijf jaar
'Te weinig ambitie kabinet voor versterken digitale economie'
Twee derde werkenden beoordeelt nieuwe collega(’s) op uiterlijk
Ruim 70 procent overheidswebsites niet digitaal toegankelijk
Fiets naar uw Werk Dag: Het westen van Nederland en jongeren pakken het meest de fiets naar het werk
meer top 10