zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Risicomanagement bevordert winstgevendheid organisatie

15 november 2011 - Risicomanagement levert een steeds grotere bijdrage aan de verbetering van operationele prestaties en financiële resultaten. Voorwaarde is wel dat risicomanagement een integraal onderdeel is van strategische besluitvorming en goede IT systemen worden ingezet voor het monitoren van prestaties en beheersmaatregelen.

Dat is één van de conclusies uit een ronde tafel bijeenkomst van Protiviti met als thema ´Performance Management & Risk Management: Friends or Foes?´.


Bedrijven uit verschillende sectoren waren aanwezig, waaronder financiële dienstverlening, logistiek, industrie, telecom, energie en farmaceutische producten. Marcel de Jongh, Associate Director Finance & Performance, licht toe: "Prestatiemanagement en risicomanagement lijken in de praktijk vaak twee gescheiden werelden. In de ene wereld gaat het over zaken als winst, omzetgroei en productiviteit. In de andere wereld gaat het over risk appetite, interne beheersing en value-at-risk. Beiden beogen echter dat bedrijven zowel operationeel als financieel – op korte èn lange termijn – goed presteren. Die twee werelden kunnen elkaar dus verstreken." 

Strategische risico´s en performance drivers

Voorwaarde voor prestatieverhoging is dat risicomanagement een integraal onderdeel is van strategische besluitvorming. De Jongh: "Risicomanagement wordt nu vaak als een verplichting gezien, terwijl het nut van performance management erkend wordt. Dat komt omdat risicomanagement veel minder volwassen is en bij veel bedrijven nog steeds in de hoek van compliance zit." Risicomanagement zou zich vooral moeten richten op strategische risico´s en risico´s die een directe impact hebben op de ´performance drivers´ van de onderneming. 

Belangrijke rol IT

IT speelt hierin een steeds grotere rol. Niet alleen als (ERP) systeem dat de processen effectief ondersteunt, maar ook als instrument om prestaties te meten en risico´s te monitoren. "SAP GRC is daar een voorbeeld van," zegt Arne ter Laak, Associate Director IT Effectiveness & Control. "Prestaties en risico’s kunnen op een vergelijkbare manier gemonitord worden door controls te automatiseren. Dit is niet alleen efficiënter want het bespaart handmatige werkzaamheden, het geeft ook inzicht in de effectiviteit van de controls en de mate waarin risico´s en prestaties worden beheerst."

Risicorapportages voor besluitvorming
De gastspreker, Manager Risk Management bij een grote leasemaatschappij, gaf aan dat risicomonitoring door duidelijke risicorapportages essentieel zijn. "Wij hebben een risicodashboard ontwikkeld dat in één oogopslag aangeeft waar onze grootste risico´s zitten. Deze rapportage wordt gebruikt door lijnmanagers en de directie voor het nemen van beslissingen die vervolgens weer van invloed zijn op ons risicoprofiel. Risicomanagement beperkt zich hierdoor niet tot een stafactiviteit, want het is geïntegreerd in de besluitvorming en dagelijkse gang van zaken."

Volwassenheid en cultuur
De deelnemers aan de ronde tafel gaven aan dat risicomanagement nog niet hetzelfde niveau van volwassenheid heeft bereikt als performance management. "Uiteindelijk zal risicomanagement in de cultuur van een onderneming terecht komen, net zoals Health and Safety bij chemie- en productiebedrijven – maar zo ver is het nog niet," zegt Alex Dowdalls, Managing Director Financial Services Industry.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Verband tussen risicomanagement en financiële prestaties aangetoond
 Gevoelige informatie moet beter beheerd worden
 'Kennis risicomanagement binnen RvC voor verbetering vatbaar'
 Strategisch risicomanagement is ‘not-hot-yet’
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10