zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Smartphone steeds belangrijker in beslissingsproces managers

21 oktober 2011 - De input van derden blijkt van grote waarde voor managers. Voordat een zakelijk beslissing wordt genomen raadpleegt namelijk 78 procent van de managers de e-mail regelmatig of vaak, ziet 77 procent een persoonlijke ontmoeting als belangrijke bron voor het vergaren van informatie, en raadpleegt 65 procent van de managers regelmatig of vaak zijn smartphone alvorens een beslissing te nemen.

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Kadenza. SSI vroeg voor het onderzoek 306 Nederlandse managers naar het gebruik van de smartphone en tablet in zowel persoonlijke als zakelijke context. 



Beslissingen nemen
50 procent van de respondenten zegt de smartphone de laatste twee jaar iets vaker of veel vaker te zijn gaan gebruiken in het nemen van beslissingen. De tablet is wat minder populair: 58 procent van de managers met een tablet gebruikt deze regelmatig of vaak alvorens een beslissing te nemen en 45 procent is deze de laatste twee jaar voor dit doeleinde echt meer gaan gebruiken. Bedrijfsapplicaties zijn het minst in trek als informatiebron voor beslissingen: 51 procent van de managers maakt hier regelmatig tot vaak gebruik van. 

Grote informatiebehoefte
Erik Leene, directeur van Kadenza: "De informatiebehoefte bij managers is groot. Ze gaan niet over één nacht ijs bij het nemen van beslissingen. Uit ons onderzoek blijkt dat managers vaak behoefte hebben aan een second opinion of extra informatie van anderen. Mobiele apparaten worden voor dit doeleinde nog steeds minder gebruikt dan e-mail en persoonlijke ontmoetingen, maar hebben de laatste twee jaar wel een enorme vlucht genomen. Het zal niet lang duren of de smartphone zal primair als informatiebron gebruikt worden voor het weloverwogen nemen van zakelijke beslissingen. Het is daarbij belangrijk dat organisaties ook gaan nadenken over hoe ze cruciale informatie uit bedrijfsapplicaties toegankelijker willen maken via de smartphone en tablet. Wij verwachten dat Mobile BI hiervoor als oplossing steeds populairder zal worden."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederland stuurloos zonder smartphone?
 iPhone goedkoopste smartphone voor bedrijven
 Manager maakt nog nauwelijks gebruik van mobiele bedrijfsapplicaties
 Mobiele managers multi-tasken vaker buiten kantoortijd
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10