zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer wil niet aan het werk na vakantie

23 augustus 2011 - 59 procent van de medewerkers ziet er tegenop om na de vakantie weer aan de slag te gaan. Een kwart van de werknemers heeft hierdoor zelfs moeite om van de vakantie genieten. Dit blijkt uit een opiniepeiling op Monsterboard.nl onder 451 bezoekers. Ruim een derde (34 procent) van de vakantiegangers zegt er tegenop te zien om weer aan het werk te gaan, maar geeft aan wel te kunnen genieten van de vakantie.

Monstercoach Freek Jordans adviseert om de overgangen tussen vakantie en werk soepel te laten verlopen door een goede voorbereiding. "De meeste werkstress tijdens de vakantie komt van onafgeronde zaken," aldus Jordans. "Zorg daarom altijd voor een heldere overdracht naar uw collega's toe. Dat geeft niet alleen een professionele indruk, u maakt er vooral uw hoofd mee vrij voor de vakantie. Ook een goede voorbereiding op het werk na de vakantie, kan helpen u tijdens de vakantie volledig te ontspannen. Houd een deel van uw eerste werkdag vrij om uw mailtjes te lezen en weer in de werksfeer te komen. Dat is in de meeste gevallen genoeg om de rest van de vakantie nergens meer over na te hoeven denken." 



Werk ook vakantie

Een kwart van de respondenten zegt tijdens de vakantie geen last te hebben van werkstress. Voor hen is het geen probleem om tijdens de vakantie het werk los te laten. Voor zeven procent draagt het vooruitzicht om na de vakantie weer aan de slag te gaan juist bij aan het vakantieplezier. Eén op de tien werknemers zegt tijdens de vakantie af en toe door te werken.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vakantie zal nooit meer hetzelfde zijn
 September beste opleidingsmaand gemotiveerde medewerkers
 Vakantie werpt ander licht op het werk
 Zomervakantie resulteert in werkblues
 
 
reacties
 
Phil Kleingeld  |   | 
23-08-2011
 | 
11:02 uur
De kop van het artikel dekt de lading niet. Ergens tegenop zien wil niet zeggen dat men niet aan het werk wil. Men kan wel ergens tegenop zien, maar dat wil niet automatisch zeggen dat men datgene waar men tegenop ziet niet doet; integendeel!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10