zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Lichte daling vacatureaanbod in juli

10 augustus 2011 - Het online vacatureaanbod daalde in juli met één punt naar 96 punten, zo blijkt uit de Monster Employment Index. Vergeleken met twaalf maanden geleden staat de Index één punt hoger. Op jaarbasis steeg het vacatureaanbod in de horeca & toerisme sector (+dertien) het sterkst. In de provincies Gelderland en Overijssel steeg het aanbod de afgelopen twaalf maanden het meest met zeven punten.

"Hoewel een vacaturegroei in juli is uitgebleven, staat een aantal dienstverlenende sectoren er duidelijk beter voor dan een jaar geleden," aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. "Vooral in de IT sector houdt de vacaturegroei aan. Hoewel het aanbod in juli daalde, is de IT sector de sterkst stijgende sector. Aanhoudende groei in de horeca & toerisme sector levert tevens een bijdrage aan het economische herstel. De groei die we echter aan het begin van het jaar zagen is afgenomen en veel sectoren blijven achter in hun jaarlijkse groei. We zien niettemin wel een stabiele tendens in de maandelijkse groei, bijvoorbeeld in de marketing en financiële sector." 



Jaarlijkse stijging horeca & toerisme het sterkst

Ten opzichte van vorig jaar steeg het vacatureaanbod in de horeca & toerisme sector het sterkst. Het aanbod staat dertien punten hoger dan vorig jaar juli. De vacatures in onder meer de transport & logistiek sector (+elf), de productiesector (+tien) en in de IT sector (+negen) namen ook toe. In de juridische sector (-37) en in de gezondheidszorg (-negentien) daalde het aanbod het meest.
In juli steeg het vacatureaanbod in de bancaire sector het sterkst. Het aanbod steeg met drie punten. In de publieke sector steeg het vacatureaanbod met twee punten en in de mediasector met één punt. In het onderwijs (-zes) en in de juridische sector (-vier) daalde het aanbod het meest. 

Meer vacatures in Gelderland en Overijssel

De afgelopen twaalf maanden steeg het vacatureaanbod in Gelderland en Overijssel het sterkst. Het aanbod steeg in beide provincies met zeven punten. Ook in Noord-Brabant (+zes), Limburg (+vijf) en Flevoland (+drie) steeg het aantal vacatures. In Noord-Holland (-één), Groningen (-twee), Utrecht (-drie), Friesland (-vier), Zuid-Holland (-zeven) , Zeeland (-zeven) en Drenthe (-zeven) daalde de Index juist.
Het vacatureaanbod daalde deze maand in alle provincies. In Drenthe en Groningen daalde het aanbod met acht punten het meest. In Limburg daalde de vraag naar personeel met zes punten en in Friesland, Gelderland en Overijssel met vier punten. Ook in Flevoland (-drie) en Zeeland (-drie) en in Zuid-Holland (-twee), Utrecht (-twee), Noord-Holland (-twee) en Noord-Brabant (-twee) daalde de Index. 

Vacaturegroei in heel Europa

Ten opzicht van vorig jaar steeg het Europese vacatureaanbod met 24 punten. Het vacatureaanbod in Duitsland (+44) steeg fors. In Frankrijk (+21) en Zweden (+zeventien) steeg het aanbod sterk. Ook in Italië (+dertien), Groot-Brittannië (+elf) en België (+negen) steeg de Index.
In juli daalde het Europese vacatureaanbod licht met één punt. In Italië (+zes) en Duitsland (+twee) steeg het aanbod. In de rest van Europa daalde het aantal vacatures deze maand juist. In Zweden het meest met twaalf punten. In België (-vijf), Frankrijk (-twee) en Groot-Brittannië (-één) daalde de vraag naar personeel eveneens.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vacatureaanbod juni stagneert
 Vacatureaanbod juridische sector stijgt
 Vacatureaanbod neemt licht toe
 Aantal marcom-vacatures neemt toe
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10