zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vacatureaanbod juni stagneert

13 juli 2011 - Het online vacatureaanbod daalde in juni licht met één punt naar 97 punten, zo blijkt uit de Monster Employment Index. De Index staat nog steeds één punt hoger dan een jaar geleden. In de sectoren transport & logistiek (+tien), horeca & toerisme (+zeven) en in de publieke sector (+zeven) steeg het vacatureaanbod het sterkst. In Groningen (+acht) steeg het aanbod het meest.

"Hoewel het groeitempo van de Index in juni is afgenomen naar één procent en het totale aanbod ten opzichte van april gelijk is gebleven, zien we nog steeds verbeteringen binnen bepaalde sectoren," aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. "Het aanbod in de horeca & toerisme is op het hoogste punt in twee jaar tijd en laat een sterkere seizoensgroei zien dan een jaar geleden. De transport & logistiek blijft de sterkst stijgende sector, waarmee handel als drijvende kracht achter het economisch herstel wordt onderstreept." 



Vacatures in transport & logistiek blijven stijgen
In juni steeg het vacatureaanbod het sterkst in de transport & logistiek sector. Het aanbod steeg met tien punten. Ook in de horeca & toerisme sector (+zeven), de publieke sector (+zeven) en in de juridische sector (+zes) steeg de vraag naar personeel. In de gezondheidszorg (-zeven), de agrarische sector (-drie) en in de bouwsector (-drie) daalde de Index deze maand het meest.
Ten opzichte van vorig jaar steeg het vacatureaanbod in de transport & logistiek sector het sterkst, het aantal vacatures nam er met 35 punten fors toe. In de horeca & toerisme sector steeg het vacatureaanbod met 22 punten ook hard. In de gezondheidszorg (-29) en in de juridische sector (-25) daalde het aanbod juist het meest. 

Vacatureaanbod Groningen stijgt sterk
Deze maand steeg het vacatureaanbod in de provincie Groningen het sterkst. Het vacatureaanbod steeg er met acht  punten hard. In Drenthe en Friesland nam het aanbod met drie punten toe. In Overijssel (+twee), Flevoland (+twee) en Noord-Brabant (+één) steeg het aantal vacatures eveneens. In Zuid-Holland (-twee), Limburg (-één), Utrecht (-één) en Zeeland (-één) daalde de Index. In Gelderland en Noord-Holland bleef het vacatureaanbod onveranderd.
Vergeleken met juni 2010 steeg het online vacatureaanbod in Limburg (+vijftien) flink. Ook in Groningen (+tien), Gelderland (+tien) en Drenthe (+negen) steeg het aantal vacatures sterk. In Zuid-Holland (-zes) en Utrecht (-twee) daalde het vacatureaanbod het meest. In Overijssel bleef het aanbod gelijk. 

Grote verschillen Europees vacatureaanbod

Het Europese vacatureaanbod steeg in juni met vijf punten. In Duitsland (+zes), Frankrijk (+zes) en Groot-Brittannië (+vijf) steeg de vraag naar personeel. In Zweden (-negen), Italië (-drie) en België (-één) daalde het aantal vacatures juist.
Op jaarbasis steeg het Europese vacatureaanbod met 26 punten. In Duitsland (+48), Frankrijk (+28) en Zweden (+twintig) steeg het aanbod fors. In België (+twaalf), Groot-Brittannië (+tien) en Italië (+negen) steeg het vacatureaanbod eveneens.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Laat nu gratis uw vacature testen
 Vier tips voor een interne sollicitatieprocedure
 Tien tips om het beste van te maken van die baan waar u aan vast zit
 Manager ziet door vele CV’s de beste kandidaat niet meer
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10