zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vacatureaanbod juridische sector stijgt

21 juli 2011 - Het landelijke aanbod van juridische vacatures is in het tweede kwartaal van 2011 gestegen. In dit kwartaal is een stijging zichtbaar van 27 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2010. Waar begin dit jaar de vraag naar juridische professionals nog achter bleef, is vanaf april de stijging goed ingezet. Dit blijkt uit een analyse van het landelijke vacatureaanbod door USG Juristen.

De algehele vraag naar juridische professionals is gestegen, maar wanneer er naar de functies afzonderlijk wordt gekeken, zijn de grootste stijgingen zichtbaar in de functies advocaat medewerker (115 procent), contractjurist (109 procent), bedrijfsjurist (103 procent) en juridisch adviseur (32 procent). 



Provinciale stijgingen
Vooral in Midden-Nederland neemt de vraag naar juridische professionals toe. Ten opzichte van vorig jaar is in Noord-Holland de vraag met 85 procent toegenomen, in Overijssel met 78 procent en in de provincie Utrecht met achttien procent. Daarnaast zijn er opvallende verschillen binnen de diverse branches. Vooral handel laat een sterke stijging zien (154 procent), gevolgd door financieel en verzekeringen (106 procent) en zakelijke dienstverlening (86 procent). Over het gehele tweede kwartaal laat de overheid nog een daling zien van drie procent, echter in juni is de vraag naar juridische professionals met zestien procent gestegen. 

Aantrekkende markt
"De juridische sector is volop in beweging. In de maand april zien we nog een lichte stijging van het vacatureaanbod, maar vanaf de maand mei is de stijging duidelijker waarneembaar. Het is nog te vroeg om te zeggen dat deze gunstige ontwikkeling zich voortzet in het derde kwartaal, maar feit is dat de eerste signalen van een aantrekkende markt nu ook in de juridische sector zichtbaar zijn," aldus Eelco Stuut, operationeel directeur bij USG Juristen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Crisis raakt nu ook interim-jurist
 Rol bedrijfsjurist dramatisch veranderd
 Stijging vacatures voor mbo- er in Juridische sector
 Bedrijven vinden juridisch adviseurs te duur
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10