zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vacatureaanbod neemt licht toe

17 juni 2011 - Het online vacatureaanbod steeg in mei licht met een  punt, zo blijkt uit de Monster Employment Index. De Index staat nu drie punten hoger dan een jaar geleden. Het vacatureaanbod steeg het sterkst in het onderwijs. In de provincie Overijssel steeg het aanbod het meest.

"De Monsterboard Employment Index staat vergeleken met de mei-maanden in de drie jaar hiervoor, op het hoogste punt," aldus Rikke Wivel, senior marketing director Benelux bij Monster. "Hoewel het jaarlijkse groeitempo afneemt, laat de Index een lange termijn groei zien voor horeca & toerisme, waarbij niet alleen seizoensinvloeden een rol spelen. Binnen de technische en dienstverlenende sectoren laten IT en engineering op lange termijn een positief beeld zien." 



Vacatures in het onderwijs stijgen het meest

In mei steeg het vacatureaanbod het sterkst in het onderwijs. Het aanbod steeg met zestien punten hard. Ook in de publieke sector (+vijftien), horeca & toerisme (+veertien) en de agrarische sector (+veertien) steeg de vraag naar personeel sterk. In research & development daalde het vacatureaanbod met negen punten juist. In de juridische sector en in de transport & logistiek sector daalde het aanbod met vijf punten.
Ten opzichte van vorig jaar steeg het vacatureaanbod in de transport & logistiek sector het sterkst. Vergeleken met mei vorig jaar staat de Index 28 punten hoger. In de horeca & toerisme sector steeg het aantal vacatures met achttien punten ook hard. In de juridische sector (-26), in de agrarische sector (-vijftien) en in de gezondheidszorg (-veertien) daalde het vacatureaanbod het meest. 

Meer vacatures in Noordoost-Nederland

Deze maand steeg het vacatureaanbod het sterkst in Overijssel. Het vacatureaanbod steeg met zeven punten hard. Ook in Drenthe (+zes) en Friesland (+vijf) nam het aanbod sterk toe. In Groningen (+vier), Utrecht (+twee) en Noord-Brabant (+één) steeg de vraag naar personeel eveneens. In Zeeland daalde de Index met twee punten het meest, in Zuid-Holland, Limburg en Gelderland daalde het vacatureaanbod met een punt. In Noord-Holland en Flevoland bleef het aanbod onveranderd.
Op jaarbasis steeg het online vacatureaanbod in Limburg (+elf) en Zeeland (+negen) het meest. In Zuid-Holland (-vijf) en Groningen (-drie) daalde het vacatureaanbod juist het meest. 

Vacatureaanbod EU daalt

Na drie maanden van stijging, daalde het Europese vacatureaanbod in mei met één punt licht. Na Nederland steeg het aanbod alleen in Zweden (+drie). In België daalde de vraag naar personeel het meest met zes punten, in Groot-Brittannië, Italië en Frankrijk daalde het vacatureaanbod met twee punten en in Duitsland met een punt.
De afgelopen twaalf maanden steeg het aantal vacatures in Europa met 23 punten. In Duitsland (+47), Zweden (+28), Frankrijk (+zeventien) en Italië (+veertien) steeg het aanbod sterk. In België (+zes) en Groot-Brittannië (+zes) nam het vacatureaanbod ook toe.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 UWV verwacht daling werkloosheid
 Top vijf moeilijk vervulbare vacatures
 Geschikte werknemers zijn wereldwijd onvindbaar
 Vacatureaanbod neemt toe
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10