zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

UWV verwacht daling werkloosheid

8 juni 2011 - Uit de verschenen Arbeidsmarktprognose 2011-2012 van UWV WERKbedrijf blijkt dat het aantal werkzoekenden naar verwachting zal dalen van 475.000 nu naar 430.000 eind 2012. In twee jaar tijd ontstaan ongeveer 135.000 nieuwe banen, vooral in de zorg en de uitzendsector. Het aantal vacatures stijgt de komende periode licht door, maar is nog ver verwijderd van het niveau van voor de crisis. De arbeidsmarktsituatie van ouderen en laagopgeleiden blijft ongunstig.

Minder werkzoekenden eind 2012


Omdat de werkgelegenheid sneller toeneemt dan de beroepsbevolking is er dit jaar en in 2012 ruimte voor een lichte daling van de werkloosheid. UWV rekent op een afname van het aantal werkzoekenden met jaarlijks gemiddeld 6 procent tot 430.000. Het economisch herstel dat in 2010 is ingezet blijft echter ongewis.

Werkgelegenheid groeit mondjesmaat

UWV verwacht een groei van het aantal banen met 67 duizend in 2011 en 68 duizend in 2012. Deze groei is als matig te kwalificeren. Gewoonlijk groeit de werkgelegenheid harder in perioden van economisch herstel. De werkgelegenheid neemt in alle arbeidsmarktregio's toe en is het sterkst in Flevoland, Zuid-Gelderland en de noordelijke Randstad. Zuid-Limburg en de Achterhoek groeien het minst. Met name in de zorg en welzijnssector en in het uitzendwezen zijn er kansen. In de industrie is ondanks productieherstel sprake van krimp. Ook in het openbaar bestuur neemt de werkgelegenheid af door de voorgenomen bezuinigingen van de overheid.

Arbeidsmarktsituatie ouderen en laagopgeleiden blijft ongunstig
In alle leeftijdsgroepen daalt in de periode 2011-2012 het aantal werkzoekenden. De afname is sterker bij jongeren dan bij de leeftijdsgroep 45-plus. Het gevolg is dat het werkzoekendenbestand steeds meer vergrijst. Ook het aandeel laagopgeleide werkzoekenden blijft ondanks de aantrekkende economie hoog. Ongeveer de helft van het totaal aantal ingeschreven werkzoekenden is laagopgeleid.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkloosheid licht gedaald
 Nederlanders positief over behouden eigen baan
 Werkloosheid verder gedaald
 Opnieuw kleine daling werkloosheid
 
 
reacties
 
Willem  |   | 
14-06-2011
 | 
21:46 uur
Wat een flauwe kul ''de daling van de werkeloosheid'', terwijl je zegt dat de arbeidssituatie voor ouderen ongunstig blijft.Ja die zorgen inderdaad voor daling omdat ze in de bijstand komen. Dan zijn ze opeens niet meer werkeloos.Zo worden we dus allemaal besodemieterd met Grieks boekhouden..
Peter de Leeuw  |   | 
20-06-2011
 | 
07:06 uur
Ik denk ook dat de cijfers van het UWV niet een juiste weergave van de werkelijkheid zijn. Werkloos zijn niet alleen de mensen met een werkloosheidsuitkering, maar zeker voor een deel ook mensen, die vanuit de WW-regeling terugvallen in de bijstandsregeling.
Men kan zich inderdaad afvragen, waarom deze cijfers niet duidelijk worden gepubliceerd en waarom onze huidige regering, die duidelijkheid in zijn algemeenheid propageert, deze duidelijkheid in dezer ook niet verschaft, c.q. laat verschaffen. Immers op basis van juiste gegevens kan er juist gestuurd worden/ beleid worden gevoerd.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10