zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vacatureaanbod neemt toe

12 mei 2011 - Het online vacatureaanbod staat in vergelijking met een jaar geleden negen punten hoger, zo blijkt uit de Monster Employment Index. De Index steeg in april met twee punten. Het vacatureaanbod steeg het sterkst in de gezondheidszorg. In de provincie Limburg steeg het aantal vacatures het meest.

"Met een groei van tien procent ten opzichte van april 2010 vertoont de Index de grootste stijging in meer dan twee jaar. Vanwege de stabiele groei van de Index de afgelopen zeven maanden, hebben we er vertrouwen in dat dit het begin is van versneld herstel. Hoewel de Nederlandse Index nog steeds achterloopt bij de meeste andere Europese landen, vinden we de huidige groei een veelbelovend teken voor een inhaalslag van de Nederlandse economie," aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. "De Index toont aan dat het economisch herstel de productie en export een flinke impuls geeft. Met de zomermaanden op komst en een daarmee gepaard gaand verhoogd consumentenvertrouwen, zien we dat ook de sectoren recreatie en toerisme beginnen te groeien. Hopelijk nemen ook de consumentenuitgaven toe." 



Gezondheidszorg stijgt het meest

In april steeg het vacatureaanbod het sterkst in de gezondheidszorg. Na een stijging van negentien punten in maart steeg de Index deze maand verder met tien punten. Het vacatureaanbod steeg daarnaast in de productiesector (+zeven), het onderwijs (+vijf), in de transport & logistiek sector (+vier) en in de sector Research & Development (+drie). In de juridische sector (-negen), in de agrarische sector (-zes) en in de publieke sector (-vijf) daalde het vacatureaanbod het meest.
Ten opzichte van vorig jaar steeg het vacatureaanbod in de transport & logistiek sector het meest. De Index staat maar liefst 50 punten hoger dan een jaar geleden. In de productiesector steeg het aantal vacatures met 26 punten ook hard. In de agrarische sector (-23), in de publieke sector (-21) en in het onderwijs (-zeventien) daalde het vacatureaanbod het meest. 

Vacaturegroei in vrijwel heel Nederland

Deze maand steeg het vacatureaanbod in alle vrijwel alle provincies. In Limburg het meest, het aanbod steeg er met dertien punten hard. In Gelderland (+zeven), Zeeland (+zes), Drenthe (+vijf), Friesland (+vijf) en Groningen (+vijf) steeg het aanbod eveneens sterk. Alleen in Utrecht daalde het aanbod met vijf punten.
Vergeleken met een jaar geleden steeg het online vacatureaanbod in Limburg ook het meest; de Index staat er 28 punten hoger. In Zeeland (+zestien) en Gelderland (+vijftien) steeg het aanbod eveneens sterk. In Groningen staat het vacatureaanbod op hetzelfde niveau als een jaar geleden. In geen enkele provincie daalde de vraag naar personeel. 

Vacaturestijging EU houdt aan

Het Europese vacatureaanbod steeg voor de derde maand op rij. Deze maand steeg het aanbod met vijf punten. In Duitsland en Frankrijk steeg het aanbod met acht punten het meest. In Zweden (+zes), België (+vijf), Italië (+twee) en Groot-Brittannië (+één) steeg het aantal vacatures ook.
De afgelopen twaalf maanden steeg het aantal vacatures in Europa met 28 punten. In Duitsland (+49), Zweden (+30) en Frankrijk (+30) steeg de Index sterk. In Italië (+achttien), België (+zeventien) en Groot-Brittannië (+zeventien) nam het vacatureaanbod ook fors toe.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Aantal marcom-vacatures neemt toe
 Sociale media helpen bij vinden baan
 Vacatureaanbod neemt sterk toe
 Stijging vacatures voor mbo- er in Juridische sector
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10