zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Beperking vliegverkeer leidt tot toename videoconferentie

20 april 2010 - Het gebruik van videoconferentiesystemen neemt een enorme vlucht. Dat ziet GO Telecom. Na de aanhoudende economische crisis en de continue zoektocht van bedrijven om permanent te blijven besparen, is er nu een boost merkbaar naar aanleiding van de vulkaanuitbarsting in IJsland.

Doordat tal van bedrijven directe gevolgen ondervinden van de vliegbeperking, staat het onderwerp videoconferentie weer hoog op de agenda. Diverse offertes voor de implementatie van videoconferentie worden direct omgezet in concrete opdrachten, Daarnaast geven tal van bedrijven die reeds gebruik maken van videoconferentie aan het aantal eenheden te willen uitbreiden, zo blijkt uit ervaring van GO Telecom. Positief rendement
Een kleine enquête onder gebruikers leert dat afgelopen dagen zeer intensief gebruik is gemaakt van de systemen. Bedrijven die reeds gebruik maken van videoconferentie behalen zeker in deze tijd een zeer positief rendement uit de systemen. Zij geven aan blij te zijn dat zij eerder al hebben geanticipeerd op dit soort onmachtsituaties. Internationaal advocatenkantoor uit België Baker & McKenzie reageert: "Zoiets kan altijd gebeuren, maar wij houden hier effectief al jaren rekening mee. Onze kantoren in Frankrijk, België en Nederland zijn ondanks de vliegrestricties en de treinstakingen gewoon operationeel. Normaliter laten wij met enige regelmaat medewerkers afreizen, nu kan dat niet. Dankzij videoconferentie kunnen onze operationele gesprekken gewoon doorgang vinden. Hopelijk kunnen bedrijven die videoconferentie overwegen hier lering uit trekken." 

Toenemende interesse
"Met prijzen onder 2.000 euro voor een high definition-systeem hoeven bedrijven in dergelijke onmachtsituaties geen onoverkomelijke problemen meer te ondervinden: de prijs kan geen barrière meer zijn," zegt Björn Heisterkamp, marketing manager bij GO Telecom. "In feite werkt de aswolk nu als een katalysator, maar over het algemeen zien wij gelukkig een toenemende interesse in en vraag naar videoconferentie. Met videoconferentie als goed alternatief voor face-to-face ontmoetingen, ben je minder afhankelijk van situaties waar je ook geen invloed op hebt, zoals nu met de aswolk ten gevolgen van de vulkaanuitbarsting in IJsland."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Arbeidsmigranten cruciaal voor Nederland, maar leer ook onbenut potentieel benutten
 Kwart Nederlandse bedrijven wil geen zakendoen met bedrijven die verschillende valuta hanteren
 Helft managers hecht meer waarde aan iemands potentie dan aan huidige capaciteiten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Videoconferencing groeit sneller dan zakenreizen
 Videoconferencing slaat niet aan bij Europese bedrijven
 Minder zakenreizen door geldgebrek
 Telepresence vervangt zakenreis
 
 
reacties
 
Civile  |   | 
20-04-2010
 | 
07:30 uur
Het is verheugend te lezen dat dit artikel verschijnt. Commercieel of niet, video conferencing is een uitstekende 'money saver'. Sinds half jaren 90 de wan's pas goed werden gekoppeld, werd het gebruik van de webcam pas breder mogelijk.

Binnen grote internationale organisaties brak het besef, eind jaren 90, door hoe groot de besparingen bleken bij het invoeren van videoconferencing. Je zag ook grote persbureaus zoals reuters en cnn hier heel goed en handig gebruik van maken.

De techniek vloog wat dat betreft hog en werd razendsnel. Heden ten dage krijgen we beelden en nieuws in seconden binnen. Kijken we naar de kostenbesparing dan is het mogelijk vrijwel 90% van de continentale en intercontinentale vluchten kunnen laten vervallen.

Het enige aspekt dat het nog even uit stelt is de eerste kennismaking. Verder is vliegen feitelijk al overbodig geworden. Mensen klagen heel makkelijk maar de zakelijke reiziger die strandde blijkt maar heel summier op de hoogte te zijn van het bestaan of gebuik van deze prachtige mogelijkheid.

Goed voor het millieu, wil je het zo presenteren, nog prachtiger voor de corporate portemonnee. Tel uit je winst. Dat is nu precies waar IT voor is bedoeld.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Tips om je workforce te managen
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Fiets naar je Werk-dag: auto populairder dan fiets voor woon-werkverkeer
Helft CISO's wereldwijd voelt zich niet voorbereid op een cyberaanval
Hybride werkomgevingen zorgen voor toenemende stress en dataverlies
Magazijnmedewerkers: positieve veranderingen te midden van tekort arbeidskrachten
IT-professionals bezorgd over onveilig gedrag werknemers
Zo misbruiken cybercriminelen de oorlog in Oekraïne
76 procent betaalt ransomware-criminelen
Genomineerden klant- en medewerkerbeleving Awards 2022 bekend
Maatschappelijke betrokkenheid werkgever essentieel bij werving personeel
Spoofing: wat is het en hoe herken je het?
meer top 10