zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

65-plussers dichten eigen gaten op de arbeidsmarkt

14 februari 2011 - Hoogopgeleide superspecialisten van 65 jaar en ouder slaan de handen ineen en zijn voornemens de ontstane tekorten op de arbeidsmarkt door de vergrijzing zelf op te lossen. GoodOld65 is een netwerk van hoogopgeleide super gespecialiseerde gepensioneerden die zichzelf ter beschikking stellen voor de arbeidsmarkt.

Om up to date te blijven worden de superspecialisten gesteund en eventueel gecoacht door 'blagen'; jonge professionals uit hetzelfde vakgebied. Jong en oud hebben de handen ineen geslagen. Jong coacht oud en andersom. Dit heeft geleid tot een uniek concept waarbij er een netwerk van hoogopgeleide, oudere professionals is ontstaan. Deze oudere professionals hebben zich verenigd onder de vlag van GoodOld65. Senior in Life. Vital in Business. Experts met ruime ervaring
Alle professionals van GoodOld65 hebben hun sporen ruimschoots verdiend als ingenieur, ondernemer, manager, leidinggevende, coach, trainer of binnen een ander professie. Ze zijn expert op het gebied van financiën, HRM, arbeidsrecht, marketing, verkoop, kwaliteit, communicatie, projectleiding, logistiek, facilitair, techniek, productie, service of automatisering. Zij hebben ervaring opgedaan in diverse omgevingen, zoals productiebedrijven, handelmaatschappijen, de groot- en detailhandel, in- en exportbedrijven, het onderwijs, de zorg, bij de (semi)overheid en in de zakelijke dienstverlening. Enkele professionals beschikken ook over internationale ervaring. Deze superspecialisten zijn afkomstig van multinationals, (middel)grote ondernemingen maar ook uit het midden- en kleinbedrijf. 

Flexibele ondersteuning
GoodOld65 is gespecialiseerd in flexibele ondersteuning aan ondernemingen die daar tijdelijk behoefte aan hebben. Voor enkele uren per dag of één of enkele dagen per week. De Superspecialisten dragen met plezier enige tijd hun steentje bij aan het bedrijfsleven. Wellicht als tijdelijke invulling van moeilijk vervulbare vacatures of bij complexe vraagstukken bijvoorbeeld op het gebied van techniek, energie of financiën. 

Win-win situatie
Omdat veel superspecialisten financieel niet meer voor 100 procent afhankelijk zijn van arbeid, is de flexibele inzet van hen voor het bedrijfsleven en not for profit organisaties financieel zeer interessant. De superspecialisten van GoodOld65 hebben in veel gevallen hun schaapjes op het droge of hebben minder de behoefte 'voor het grote geld te gaan'.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 65-plussers hebben meer energie dan jongere mensen
 Gezond doorwerken begint veel eerder dan bij 65 jaar
 Meeste ouderen willen best langer doorwerken
 Langer doorwerken is vaak niet mogelijk
 
 
reacties
 
Carla Huppelschoten  |   | 
14-02-2011
 | 
10:59 uur
In zichzelf een prima initiatief om je kennis als 65+ in te willen blijven zetten. Op de website echter wordt dit initiatief niet gepresenteerd als de hoogopgeleide superspecialist. Vanaf MBO+ kan de 65+ zich inschrijven.
Daarnaast dreigt het gevaar van concurrentievervalsing met de (oudere) zelfstandig gevestigde professional. Juist door het feit dat de 65+ niet meer (volledig) financieel afhankelijk is van zijn arbeid kunnen de tarieven ook lager zijn. Ik (als zelfstandig gevestigd professional) ben nog wel financieel afhankelijk van mijn arbeid.
Ik ben niet tegen dit initiatief, het laat wel zien dat uniforme regelgeving steeds meer gaat knellen in een steeds meer gedifferentieerde arbeidsmarkt.

Ben benieuwd wat anderen van dit initiatief vinden
ROGER STRUYVE  |   | 
14-02-2011
 | 
11:20 uur
ik vind uw initaitief positief en wens er meer over te vernemen

Ad van der Wurff  |   | 
15-02-2011
 | 
11:35 uur
Geachte mevrouw Huppelschoten,

Dank voor uw reactie op ons initiatief. Wij willen ons hiermee onderscheiden van de uitzendbureaus (ook voor gepensioneerden) die bijna altijd uitsluitend eenvoudige tijdelijke baantjes aanbieden. Naar onze overtuiging zijn veel hoger opgeleide voormalige ondernemers, managers, specialisten, etc. nog te dynamisch om achter de geraniums te zitten. Maar willen nog wel tijdelijk hun kennis en kunde zinvol blijven inzetten. De vele reacties op onze activiteiten in de pers en op TV bevestigen dit. Door de veelheid en de inhoud van de reacties op onze publiciteit van zowel organisaties als bedrijven, maar ook van superspecialisten die zich in hebben geschreven, zijn wij positief verrast.

Omdat er regelmatig geklaagd wordt dat de vergrijzing in de toekomst problemen met zich gaat meebrengen bij ondernemend Nederland, lossen wij zelf deze problemen op. Gesprekken die wij in 2010 met diverse organisaties en ook met overheidsinstanties hebben gevoerd, bevestigen dat er nu al een toenemende behoefte is om de kwaliteit die bij senioren aanwezig is, niet verloren te laten gaan. Deze behoefte zal de komende tijd alleen nog maar toenemen.
Wij bieden daarom graag de mogelijkheid om die kwaliteit voor bepaalde specifieke projecten in te blijven zetten en ook om die ervaring de komende jaren over te dragen op de jongere garde. Daarom koppelen wij de inzet van onze superspecialisten nadrukkelijk aan die van de jonge 'blagen', zoals wij die noemen. Jongeren die in ondernemingen al aanwezig is, of waarvoor wij zorgen door stagiaires toe te voegen aan onze specialisten. Dat maakt ons concept ook uniek.

Wat betreft uw zorg over de gehanteerde tarieven, ben ik van mening dat het, zoals met alles, een kwestie is van vraag en aanbod. U weet ongetwijfeld dat de tarieven voor interim-managers, tijdelijke specialisten, adviseurs, coaches en andere zelfstandigen sinds de economische crisis is begonnen, sterk onder druk staan. Dat geeft ook aan, dat het (kunstmatig) hoog houden van die tarieven, door concurrentie buiten de deur te houden, inmiddels ook achterhaald is.
Bovendien is de arbeidsmarkt inderdaad gedifferentieerd geworden, zowel naar de vraagzijde als met betrekking tot aanbod.

Met ons concept zal dan ook ongetwijfeld zowel de inlener (bedrijf of overheid) als de tijdelijke specialist, uiteindelijk een win-win situatie voor zichzelf behalen.

Ons TV interview wat wij vorige week vrijdag gehad hebben in het programma Ochtendspits van Omroep WNL op Nederland 1 vindt u inmiddels op onze website www.go65.nl.

Succes bij uw activiteiten en vriendelijke groet,

Ad van der Wurff
GoodOld65

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10