zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

65-plussers hebben meer energie dan jongere mensen

27 oktober 2010 - 65-Plussers zijn energiek en piekeren minder. Hoe ouder de deelnemer, des te energieker die zich voelt. Ouderen beleven veel plezier en eten het gezondst. Wijsheid komt met de jaren, uit de energiebarometer blijkt dat ook energie met de jaren komt.

De Nationale EnergieBarometer, een jaarlijks onderzoek uitgevoerd door GfK namens activeerjeenergie.nl en Supradyn multivitamine, bestudeert hoe energiek Nederland is. De 65-plusser scoort maar liefst een 7,19 op de EnergieBarometer, terwijl de gemiddelde Nederlander een 6,88 haalt. Op een schaal van één tot en met tien geeft maarliefst 47 procent van de 65-plussers zichzelf een acht of hoger. Ze voelen zich het minst vaak moe en 32 procent zegt helemaal geen stress te hebben. Vijf factoren

Er zijn vijf belangrijke factoren die invloed hebben op hoe energiek je je voelt. De factor Plezier&Geluk is de belangrijkste, gevolgd door Fysieke en Mentale Gesteldheid, Sport en Leefstijl. de factor Leefstijl is de minst belangrijke. De 65-plussers gaan in iedere factor aan kop, behalve Sport. Daar wint de categorie 50-64 jaar. Doordat de factor Sport op de vierde plaats staat, is deze score niet bepalend genoeg voor het eindcijfer. De 65-plussers steken er dan ook met kop en schouders bovenuit. 

Energie krijg je van leuke dingen doen
65-Plussers krijgen vooral veel energie van leuke dingen doen. Velen geven daarnaast aan lekker in hun vel te zitten. Meer dan gemiddeld noemen de 65-plussers ook gezond eten en het gebruik van multivitamines. Muziek luisteren is minder belangrijk onder de 65-plussers dan onder de andere leeftijdscategorieën. Ook een romantische nacht wordt weinig genoemd als bron voor energie. Bij de vraag 'Wat kost u energie?' staat fysieke inspanning op nummer een, snel gevolgd door het huishouden. 

Complimenten geven energie
Naar mate men ouder wordt, krijgen we steeds minder complimenten. Van de leeftijdscategorie jongeren t/m 29 jaar krijgt 66 procent regelmatig een compliment en maar 55 procent van de 65-plussers. Na de groep jongeren t/m 29 jaar zijn 65-plussers echter het meest tevreden met hun uiterlijk. Van de leeftijdscategorie 18-29 jaar is 59 procent tevreden over zijn lichaam, in de categorie 40-49 jaar zien we een dip (maar 45 procent), terwijl 56 procent van de 65-plussers tevreden is over zijn lichaam. Uit het onderzoek blijkt tevens dat het krijgen van complimenten en een goed gevoel over het uiterlijk verband houden met een hoger energieniveau.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Gezond doorwerken begint veel eerder dan bij 65 jaar
 Werkende vrouw voelt zich energiek
 Medewerkers zijn weer energiek en vitaal
 Oudere werknemer is vitaler dan jongere
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10