zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

India en China zoeken Europees talent

18 oktober 2010 - Steeds meer bedrijven in opkomende economieën zijn van plan personeel te halen uit Europa en Amerika. Dat blijkt uit een onderzoek van het IBM Institute for Business Value onder meer dan 700 HR- en andere managers in 61 landen.

Bijna de helft (45 procent) van de Indiase bedrijven en een derde van de Chinese zijn van plan mensen uit Noord Amerika te halen. 44 procent van de Indiase en veertien procent van de Chinese richten hun blik daarvoor op West Europa. Deze enorme stijging toont aan dat India en China steeds meer bereid zijn over hun grenzen naar het talent te zoeken dat ze nodig hebben om succesvol te zijn. Globale arbeidsmarkt
Ook blijkt dat de traditionele patronen verschuiven. Ontwikkelde markten zoeken niet meer alleen personeel in opkomende economieën maar dat gebeurt nu ook andersom. Ondernemingen zetten hun mensen in op die locaties die de meeste kansen bieden, niet puur op basis van waar dat het goedkoopst is. Tegelijkertijd zullen ze hun managementstrategie aan moeten passen aan een steeds dynamischer personeelsbestand. Meer dan ooit hangt succes af van het leiderschapstalent om informatie en inzichten te verspreiden over een divers personeelsbestand dat zich steeds vaker verspreid over de hele wereld bevindt.


Bron: Management Issues
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Outsourcing bedreigd door slecht risicomanagement
 Indiase dominantie op offshoremarkt neemt af
 Zaken doen met India: wiebelende hoofden en een rekbaar begrip van tijd
 Westerse vrouwen hebben weinig vertrouwen in managementkwaliteiten
 
 
reacties
 
Matthijs Goedegebuure  |   | 
18-10-2010
 | 
23:07 uur
Hier ligt een grote kans voor online talent-communities. Ik voorspel dat er al over 5 jaar grote talent-databases zijn op internet voor (top)talenten in allerlei gebieden van wetenschap en technologie. Aantoonbaar talent zal dan belangrijker zijn dan de juiste diploma's. Daarom zal LinkedIn ingehaald worden door nieuwe talent-communities. Werknemers en werkzoekenden kiezen nu al in toenemende mate voor talentassessments die ze uit eigen zak betalen om zich beter te positioneren.
De arbeidsmarkt krijgt naar mijn verwachting een totaal ander gezicht in de komende jaren. Het vertrouwen in geld heeft in de afgelopen jaren grote klappen gekregen. Het vertrouwen in talent is duidelijk toegenomen. Vijf jaar geleden was macht gekoppeld aan geld; momenteel raakt macht gekoppeld aan talent. Als Europa en Amerika hier goed op inspelen, kunnen zij veel voordeel halen uit de hierboven geschetste situatie.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10