zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse vrouwen werken graag parttime

26 november 2010 - Slechts tien procent van de Nederlandse vrouwen werkt fulltime. Dat concludeert de Amerikaanse journaliste Jessica Olien verrast op de nieuwssite Slate. Niemand die zich daaraan ergert, integendeel, slechts vier procent van de vrouwen wil een meer verantwoordelijke baan met bijbehorend hoger salaris.

Natuurlijk heeft dat een weerslag op hun financiële onafhankelijkheid. Slechts een kwart van de Nederlandse vrouwen kan zelfstandig bestaan. De rest draagt slechts in beperkte mate bij tot het gezinsinkomen. Ze willen het ook niet anders. Nederlandse vrouwen prijzen zich over het algemeen gelukkig met hun persoonlijke vrijheid en hun uitgebalanceerd leven. Focus
Dat is bij Amerikaanse vrouwen wel anders. Die blijven, aldus Olien, verwoed proberen om alles even perfect te doen. Uiteindelijk beteken dit vaak dat hun persoonlijke interesses erbij inschieten. Omdat ze zich zo focussen op hun professionele leven, hangt het zelfbeeld van Amerikaanse vrouwen daar nauw mee samen. 

Beter benutten
Toch is er ook in Nederland een verschuiving gaande en zijn niet alle Nederlandse vrouwen even blij met een gezapig leventje. Dat blijkt uit initiatieven die ernaar streven dat het vrouwelijk potentieel beter en meer te benutten. Denk aan 'Talent naar de Top' die een charter uitgaf waarbij organisaties, die deze ondertekenen, zich eraan verbinden om meer vrouwen betere kansen te geven.


Bron: 6Minutes
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkgevers vergeten parttime te vermelden in vacature
 Wouter en Camiel niet beter af met een deeltijdbaan
 Glazen voordeur houdt meer vrouwen tegen dan glazen plafond
 Drie tips voor parttimers
 
 
reacties
 
Vreneli Stadelmaier  |   | 
29-11-2010
 | 
22:06 uur
Volgens recente CBS gegevens werken er in Nederland zo'n 1 miljoen hoogopgeleide vrouwen, waarvan 52% meer dan 35 uur per week.
Over de gehele beroepsbevolking ligt dat percentage op zo'n 25%. Dus die journaliste heeft haar werk niet goed gedaan.
En weer gaat het over vrouwen die moeite hebben met de combi werk en zorg. En die mannen dan? Hebben die geen problemen met die combi? Of zorgen mannen niet?
Dan moeten we ons toch druk maken om al die slechte vaders?
Er zijn genoeg vrouwen en mannen die werk en zorg uitstekend kunnen combineren. En ook nog tijd hebben voor leuke dingen voor zichzelf. Dus ik stel voor op te houden met dat gefocus op al die vrouwen die zich gedragen als ' verwende princesjes' maar meer te kijken naar in die gezinnen waar zorgtaken en werk gelijk verdeeld zijn, waar beide partners van alle goede dingen in het leven kunnen genieten!
Laten we daarover berichten zodat gezinnen voorbeelden krijgen van hoe het gewoon door velen al gedaan wordt. En waar alle gezinsleden happy bij zijn.
Ik ken genoeg voorbeelden uit de praktijk, van mij en onze coaches.
Vreneli Stadelmaier, directeur SheConsult en SheBusinessConsult

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10