zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gelukkige werknemer 50 procent productiever

22 april 2010 - Van Harte & Lingsma mag zich voor het tweede jaar op rij tot ‘Beste Werkgevers van Nederland’ rekenen. Werknemers prijzen Van Harte & Lingsma onder andere voor de vriendelijke werkomgeving en de oprechte interesse vanuit het management.

Het trainingsinstituut is trots op de benoeming en is daarbij van mening dat de werknemers zelf de grootste rol spelen in het eigen werkgeluk. Naast Van Harte & Lingsma mogen onder andere Microsoft, &Samhoud en Procore zich ‘Beste Werkgevers van Nederland’ noemen. Kracht
Werknemers van Van Harte & Lingsma zijn bovengemiddeld trots op de organisatie en voelen zich gerespecteerd. Ook kameraadschap staat hoog in het vaandel, volgens de medewerkers. Dit is de uitkomst van het onderzoek van het Great Place to Work Institute Nederland. Van Harte & Lingsma verschijnt voor het tweede jaar achtereen in het jaarlijks onderzoek. "De bezieling die bijvoorbeeld onze trainers in hun trainingen leggen, vraagt ze zich open op te stellen. Naar zowel de deelnemers als de collega’s. Wij proberen hier met z’n allen een zo goed mogelijke omgeving voor te creëren, een omgeving waar veel vertrouwen is," aldus Joep C. de Jong, algemeen directeur van Van Harte & Lingsma. 

Geluk belangrijke graadmeter

Het Instituut stelt dat werknemers tevreden zijn wanneer ze trots zijn op wat ze doen, vertrouwen hebben in de mensen voor wie ze werken en plezier hebben met collega’s. Hiermee scoren de ‘Beste Werkgevers van Nederland’ volgens het Instituut onder andere hoog op productiviteit. Eerder onderzoek heeft echter aangetoond dat de relatie tussen tevredenheid en productiviteit soms onduidelijk is. Voor Van Harte & Lingsma is geluk dan ook een belangrijkere graadmeter. "Recent onderzoek van de Amerikaanse psychologe Jessica Pryce-Jones toont aan dat gelukkige werknemers bijna 50 procent productiever zijn dan hun ongelukkige collega’s," aldus Onno Hamburger, ‘gelukscoach’ bij Van Harte & Lingsma. "Dit geluk bestaat volgens mij uit plezier, voldoening en zingeving in je werk." 

Eigen verantwoordelijkheid

Voor Van Harte & Lingsma is er een groot verschil tussen tevredenheid en geluk. Bij geluk ligt de verantwoordelijkheid, anders dan bij tevredenheid, veel meer bij de medewerker. "Werkgeluk komt vanuit het leiderschap van de persoon zelf. Uiteraard is het de taak van de werkgever om de werknemer daarin het beste te faciliteren," aldus De Jong. "We zijn trots op de benoeming tot een van de ‘Beste Werkgevers van Nederland’ en het is voor ons van belang dat we voor onze werknemers een omgeving creëren waarin ze hun eigen geluk kunnen maken. Als onze werknemers werkgeluk vinden, volgt tevredenheid zelf. Andersom is dit niet altijd het geval."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Bumperklevers en smartphonegebruik bron van ergernis
 Versleutelen van WAN-verbinding gebeurt te vaak niet
 Is drukwerk de sleutel naar succes in het reclamegeweld tijdens de feestdagen?
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tien tips voor meer geluk op het werk
 Ongelukkig op het werk? Drie tips
 Crisis vergalt werkplezier niet
 Tien (bijna) gratis manieren om de betrokkenheid te vergroten
 
 
reacties
 
Helma van Wanrooij  |   | 
22-04-2010
 | 
08:27 uur
Verantwoordelijkheid, maar ook vertrouwen ervaar ik als consultant als een belangrijk punt in de productiviteit en het happy gevoel van de medewerker. Ik gebruik daarvoor een zelf ontwikkelde tool om het snel in beeld te krijgen en daar komen verrassende resultaten uit.

Maar veel verrassender is dat je een basis voor vertrouwen in een organisatie kunt leggen en de ontwikkeling te zien die een organisatie dan ondergaat.
Daar word ik zelf ook blij van, top dat ik mijn steentje bij kan dragen om organisaties hierbij te helpen en inderdaad de productiviteit schiet omhoog. Gelukkig dat steeds meer managers/directeur dit ook inzien en handelen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Zakelijke telefoon snel laten repareren: zo ondervind je hier zo min mogelijk last van
Bijdragen aan een beter milieu als ondernemer
reacties
Vijf Praktische tips voor effectieve verkoopgesprekken (1) 
Sligro rondt overname Horeca Totaal Sluis af (1) 
Uitvaartorganisaties zien brood in duurzame uitvaart (1) 
Kerstpakket populairste extraatje onder werknemers (1) 
Nog weinig oog voor nieuwe technologie in vacatures financieel specialisten (1) 
Hoeveel tijd verlies je door 100 km/h te rijden? Wij zochten het uit (1) 
Nuttig of tijdsverspilling: wat vindt Nederland van vergaderen? (1) 
top10
Tijdsregistratie op het werk: Nederland meest digitale leerling van de klas
Vrouwelijke professionals en leidinggevenden weinig zelfverzekerd
Amsterdam wereldwijd op nummer twee wat betreft stedelijke mobiliteit
Kerstpakket populairste extraatje onder werknemers
70 procent financiële professionals is al bezig met blockchain en kunstmatige intelligentie
Dit zijn de meest favoriete werkgevers in Nederland onder mensen met een migratieachtergrond
Tweederde van bedrijven is niet op de hoogte van de risico’s bij gebruik van SaaS-oplossingen
HR Case activatiebeleid: vier tips om medewerkers zelfstandig te laten leren
De grootste cyberdreigingen voor de financiële sector in 2020
Helft kantoormedewerkers heeft lichamelijke klachten door werk
meer top 10