zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkende vrouw voelt zich energiek

21 oktober 2010 - Werkende vrouwen eten gezond, slapen voldoende, sporten regelmatig, hebben plezier in hun werk en hebben ook nog energie over voor leuke activiteiten. De werkende vrouw voelt zich energieker dan de gemiddelde vrouw.

De Nationale EnergieBarometer, een jaarlijks onderzoek in opdracht van activeerjeenergie.nl in samenwerking met Supradyn multivitamine, onderzoekt hoe energiek de Nederlander is. Plezier en geluk
De werkende vrouw scoort dit jaar een 6,83 op de energiebarometer, terwijl de niet werkende vrouw een 6,69 scoort. De werkende vrouw noemt vooral voldoende slapen, gezond eten en sporten als activiteiten waar men energie van krijgt. Deze aspecten worden minder vaak genoemd door niet-werkende vrouwen. 26 procent van de niet-werkende vrouwen zegt energie te krijgen van koffie, terwijl 21 procent van de werkende vrouwen dit noemt. De belangrijkste factor die het energieniveau beïnvloedt, plezier en geluk, wordt ook regelmatig genoemd door de werkende vrouw. Op veel factoren wordt goed gescoord door de werkende vrouwen. Ten opzichte van niet-werkende vrouwen scoren zij het best op de factor plezier en geluk. Dit verklaart waarom de werkende vrouw een hoger energieniveau ervaart. 

Kinderen 
Wanneer we de werkende vrouw met kinderen vergelijken met de werkende vrouw zonder kinderen, zien we ook verrassende resultaten. De werkende vrouw mét kinderen voelt zich iets minder energiek dan de werkende vrouw zónder kinderen, maar is wel iets gelukkiger. De werkende vrouw met kinderen onderneemt meer leuke activiteiten dan die zonder kinderen. Maar liefst 59 procent van de werkende vrouwen met kinderen onderneemt veel leuke activiteiten tegenover maar 45 procent van de werkende vrouwen zonder kinderen. Daarentegen heeft 28 procent van de werkende vrouwen met kinderen weinig nachtrust, terwijl maar 23 procent van de werkende vrouwen zonder kinderen weinig nachtrust krijgt. 

Van werken krijg je energie
64 procent van de werkende vrouwen ervaart plezier in de dagelijkse bezigheden, 53 procent is gemotiveerd voor het doen van deze bezigheden en 60 procent ervaart succes in de activiteiten die men onderneemt. Deze percentages liggen lager in de groep niet-werkende vrouwen. 54 procent sport minstens één keer in de week. De werkende vrouw heeft vaak nog kinderen en levert daarbij een grote bijdrage in het huishouden. Ze sport regelmatig, doet vaak leuke dingen en heeft plezier in haar leven.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Medewerkers zijn weer energiek en vitaal
 Gelukkig gezinsleven verbetert werkprestaties
 Ochtendmensen hebben meer energie
 Werkende vrouw is gelukkiger dan thuisblijfmoeder
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10