zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Medewerkers zijn weer energiek en vitaal

1 juli 2010 - Effectory signaleert dat medewerkers in 2010 weer extra energie hebben. Uit onafhankelijk onderzoek onder 280.000 medewerkers blijkt namelijk dat de stelling ‘Mijn werk geeft mij energie’ wordt beoordeeld met een 6.5. Dit was in 2009 slechts een 6.0.

Daarnaast wordt de stelling ‘Er is een goede balans tussen werk en privé’ gewaardeerd met een 6.7, twee tienden hoger dan het jaar daarvoor. De scores op de beide vragen zijn van invloed op de vitaliteit van medewerkers op de werkvloer. Deze stijging laat zien dat de mentale gesteldheid van medewerkers vooruit gaat, dat weer van invloed kan zijn op de fysieke gesteldheid. Positieve tendens vitaliteit
Guido Heezen, HRM trendwatcher en directeur van Effectory: "Het is goed om te zien dat de energie en vitaliteit van de medewerkers in een stijgende lift zit. Vitale en gemotiveerde medewerkers zijn namelijk het fundament van een gezonde arbeidsorganisatie. Zo is vitaliteit van invloed op de mate van plezier en productiviteit in het werk. Een medewerker die zich goed voelt heeft energie om te werken. Dit uit zich ook in de motivatie. Als je niet lekker in je vel zit dan heb je meer moeite om de drive te behouden om alle werkzaamheden naar behoren uit te voeren. Daarnaast gaat vitaliteit het verzuim binnen een organisatie tegen. Als medewerkers mentale of fysieke problemen hebben, dan zijn zij eerder geneigd zich ziek te melden. Alle reden dus om te zorgen dat medewerkers binnen de organisatie vitaal zijn." 

Stimuleren vitaliteit

Medewerkers met een goede fysieke en mentale conditie zijn minder vaak ziek, zijn productiever, voelen zich sneller betrokken en zijn daarmee een belangrijke succesfactor voor organisaties. Uit cijfers van het CBS is dan ook een lichte daling zichtbaar in het ziekteverzuim te zien ten opzichte van een jaar geleden (4,7 in eerste kwartaal 2009 en een 4,6 in het eerste kwartaal 2010). Guido Heezen: "De vitaliteit van medewerkers kan verbeterd worden door ruimte te creëren voor persoonlijke aandacht. Daarnaast kan een organisatie bijvoorbeeld kijken naar werkgerelateerde aspecten die vitaliteit beïnvloeden, zoals de werktijden, werkdruk en ontwikkelingsmogelijkheden. Bovendien is het van belang aandacht te besteden aan rolduidelijkheid en het contact met de collega’s en leidinggevende. Wat organisaties ook vaak doen om de vitaliteit te verbeteren, is het aanbieden van gezonder eten in de kantine of organiseren sportieve bedrijfsuitjes. Maar onthoud ook dat een goed voorbeeld doet volgen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer krijgt 50 euro van baas om vitaal te blijven
 Werkgever wil bijdrage zorgpremie korten bij niet vitale werknemer
 Geef uw medewerker een dosis vitaliteit cadeau
 Smart managen brengt vitaliteit en plezier
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10