zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Administratief personeel verwacht salarisverhoging, maar vraagt er niet om

29 september 2010 - 67 procent van de administratieve professionals verwacht een salarisverhoging in 2011. Dit is beduidend meer dan vorig jaar toen slechts 37 procent van hen een verhoging verwachtte. 86 procent is ook van mening dat ze een hoger salaris verdienen, maar toch zal 66 procent er niet om vragen.

Deze cijfers zijn gebaseerd op de OfficeTeam Salary Guide 2011, de eerste salarisgids in Nederland voor administratief en secretarieel personeel. De meerderheid van de deelnemers aan het onderzoek, zo´n 59 procent, is wel tevreden met het huidige salaris. Meer zekerheid

Anita Hijmenberg, Manager van OfficeTeam, zegt in een toelichting: "Een meerderheid van de ondervraagden geeft ook aan dat ze meer zekerheid hebben dan vorig jaar. Het is dus niet zo raar dat nu deze groep erop vertrouwt dat het economisch herstel zal doorzetten, ze ook hogere verwachtingen hebben van hun eigen salarisverhoging. We zien echter dat een even grote groep niet om een salarisverhoging zal vragen. Deze terughoudendheid is slechts gedeeltelijk te verklaren door het ontbreken van de mogelijkheid om over het salaris te spreken tijdens het functioneringsgesprek: 35 procent van hen krijgt namelijk geen gesprek. Wij vinden dit een gemiste kans om feedback te krijgen en te ontvangen." 

‘Ik verdien het’

Een zeer groot aantal administratieve medewerkers vindt dat ze recht heeft op een salarisverhoging. 86 procent zegt "ik verdien het". Ze geven als redenen op dat ze meer verantwoordelijkheid hebben gekregen (32 procent), dat ze loyaal zijn aan hun werkgever en dat ze offers hebben gebracht tijdens de recessie. Zo´n
40 procent zegt ook dat een salarisverhoging alleen niet voldoende is om van baan te veranderen. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden spelen een rol. De meest geboden secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een reiskostenvergoeding en een pensioenregeling. 

Salarissen

De startsalarissen van administratieve medewerkers liggen tussen de 1.600 en 1.800 euro, met een kleine uitschieter naar boven voor Human Resources (HR) en Secretariaat. De HR officer en recruiter heeft na tien tot vijftien jaar ook het hoogste salaris, tussen de 3.300 en 4.500 euro. Ze worden op de voet gevolgd door de management assistant, personal assistent, de juridische secretaresse, supply chain coordinator en de marketing & communicatie medewerker met 2.900 tot 3.500 euro. Inkoop, customer service (met uitzondering van de manager), office management en algemene ondersteuning worden iets minder royaal beloond. 

Babyboomers goed vertegenwoordigd

De babyboomers, medewerkers geboren tussen 1946 en 1964, zijn goed vertegenwoordigd in de administratieve beroepsgroep. Maar liefst 52 procent van de administratieve professionals werkzaam in bijvoorbeeld HR, inkoop, marketing, logistiek en office management, is tussen de 45 jaar en 64 jaar oud. De groep tussen de 35 en 44 jaar levert 30 procent van alle administratieve professionals en slechts achttien procent is 34 jaar of jonger. Het merendeel, zo´n 70 procent is vrouw en slechts 56 procent werkt fulltime. 44 procent wil meer tijd voor het gezin of zichzelf. 

Aantal werkgevers
De administratieve professionals veranderen af en toe van baan. Iets meer dan 50 procent van de babyboomers en generatie X (geboren tussen 1965 en 1981) heeft tussen de een en vier werkgevers gehad. 39 procent van de babyboomers en 44 procent van generatie X heeft echter meer dan vijf werkgevers gehad. Slechts twaalf procent geeft aan meer dan tien keer van baan te zijn veranderd.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
 Bumperkleven en smartphone grootste ergernis in het verkeer
 Bestuurders kunnen aansprakelijk zijn bij het aangaan van overeenkomsten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Negen tips voor een post-recessie salarisverhoging
 Investeren in toptalent prioriteit huidige arbeidsmarkt
 Werknemer prefereert opleiding boven loonsverhoging- voor nu
 Crisis leidt tot extra werkdruk bij secretaresses
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
Zo maak je een indrukwekkende online bedrijfspresentatie
reacties
Tien suggesties voor meer 'fun' op de werkplek (1) 
Bouw-cao zet aan tot fraude (1) 
Topmanagers vergaderen 100 procent van hun tijd (1) 
Manager moet werknemer los kunnen laten (4) 
Horeca start glimlachcursus voor medewerkers (1) 
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
top10
Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
Een op zes mannen vindt dat partner te veel verdient
De favoriete vakgebieden van oud-horecapersoneel
Corona-versoepelingen in aantocht, maar bordspellen onverminderd populair
Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
Jongere vindt werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van medewerkers
DDoS-aanvallen in 2020 krachtiger, complexer en langer
Door pandemie meer behoefte aan duurzame en flexibele mobiliteitsoplossingen
Medewerker overschat zichzelf in het herkennen van cyberincidenten
meer top 10