Reactie: Mijn specialisme ligt in projecten. Het bovenstaande is allesbehalve nieuw voor mij. Ik strijd al jaren tegen het idee dat it-projecten kunnen worden verbeterd door versterking van de regie vanuit it, zoals dat bijvoorbeeld bij de overheid is gebeurd met de invoering van 'sterke' CIO's. In mijn optiek is dat de zinloze versterking van een foutieve denkwijze.
In veel organisaties, zoals juist bij de overheid, is men al jaren bezig met de invoering van PRINCE2. Ook veel it- leveranciers zijn hiermee bezig, sommige zelfs als opleider. Maar in de meeste gevallen wordt er volledig aan voorbij gegaan dat dit model is gericht op versterking van de opdrachtgever en terugdringen van de rol van de (interne) leverancier.
Ict-projecten bestaan in deze zienswijze niet; hooguit zakelijke projecten met een ict-component. En ict-projectmanagers bestaan daarom zeker niet; hooguit technische teammanagers onder een projectmanager van de klant. Maar dit gaat vaak volledig in tegen het denken van ict'ers, ook van cio's. Deze standaard PRINCE2-denkwijze gaat ook in tegen de belangen van ict-bedrijven, ook van die ict-bedrijven die PRINCE2-training leveren. Dat verklaart daarmee ook hun kwaliteit, zelfs als geaccrediteerd opleider.
Effectieve versterking van regie betekent dus: terugdringen van de sturing door ict en versterking van de rol van de opdrachtgever. ict als middel en niet als doel. Maar dat valt niet mee en is vaak roeien tegen de stroom in.
Reactie: Helemaal eens met Marco Hendrikse. Deze methoden kunnen zeker een toevoegende waarde zijn voor je bedrijfspagina. Zorg echter dat je eerst de basis op orde hebt voordat je hier tijd en geld in steekt.
Reactie: Ondanks dat dit een oud artikel is wil ik hier graag even op inhaken. De reden dat er tussen deze faillissementen een groot aantal adviesbureaus is, is dat de expertise van hedendaagse adviesbureaus aanzienlijk lager ligt dan voorheen.
Reactie: Schandalig dat bedrijven zo omgaan met consumenten om geld te verdienen. Toch vind ik dat het nog steeds teveel voorkomt en dat er niet goed ingegrepen wordt. Het lijkt mij vrij makkelijk om hier iets aan te doen. Het lijkt wel alsof de overheid stiekem achter de rug om van de consument hier ook geld mee verdient.
Reactie: Ik vraag me sowieso af hoeveel mensen uberhaupt een nieuwsbrief lezen nadat ze zich hebben aangemeld. Een nieuwsbrief bevat over het algemeen veel saaie informatie. Ik denk dat dit juist een belangrijk aandachtspunt is voor bedrijven. Als ik vanuit mezelf spreek, dan lees ik hoogstens 1x een nieuwsbrief en vervolgens verwijder ik ze vaak, omdat de content niet spannend genoeg is.
Reactie: Goede tips. Toch blijft die 62 slechts een 'getal'. Het is zeer afhankelijk van het type werk en hoe zware belasting dat op jou zelf is. Werk met een lage belasting kan je vanzelfsprekend veel langer volhouden. Voor sommige mensen zal 62 dagen dus te lang zijn, voor andere juist te kort.
Het is belangrijk om goed naar je zelf te luisteren. Ontdek wat je wel en wat je niet aankunt!
Reactie: De mogelijkheden op energie besparingen zijn enorm. Bedrijven onderschatten enorm hoe makkelijk ze geld kunnen verdienen door energie te besparen. Hiernaast is het natuurlijk ook goed voor het milieu, maar dit zal veel bedrijven niet direct overtuigen om iets te gaan doen.
Bedrijven kunnen nu wel nog makkelijk een groen, duurzaam imago neerzetten door over te gaan op investeren in groene energie en energie te besparen.
Reactie: Goed nieuws, ben wel erg benieuwd welke consequenties de restschuld van vele huizenbezitters gaat hebben. Wat Stefan ook al aangeeft in zijn reactie.
Reactie: Werknemers kunnen vaak zelf het beste inschatten of ze hier open over moeten zijn, of het beter kunnen verzwijgen. Wel verrassend hoeveel mensen er voor kiezen om er over te zwijgen. Ben wel benieuwd hoe deze cijfers ontwikkelen wanneer de crisis voorbij is.
Het gaat naar mijn mening niet om een blog, maar om de content. En die content kun je ook prima op je website aanbieden. Als bedrijven geven wij vooral noodzakelijke informatie weg. Productteksten en een persbericht. En dat terwijl er intern genoeg initiatieven zijn rondom je producten en diensten die het vertellen waard zijn.
Loop je met het creëren van content achter de kudde aan? Zolang je content relevant is voor jou merk en producten, is daar helemaal niets mis mee. Ookal bedien je een niche; dat is juist goed. De kans is groot dat je een kleine maar toegewijde groep aan je bindt.
Lekker doen dus die content maken ( niet alleen schrijven, ook video en foto's), de online wereld is groot genoeg voor ons allemaal :-)
Reactie: Geloofd Dhr. Burgers zichzelf wel. Het feit dat hij de tekst moet voorlezen en aantekenen wil al genoeg zeggen. Je kan beter spreken van kwaliteit leveren plus veel extra service dat bepaald de prijs.