zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuwe sneeuwgolf toont hogere productiviteit thuiswerkers aan

12 februari 2010 - Voor de derde keer in korte tijd is het economisch verkeer in Nederland grondig ontregeld geraakt door sneeuwval. De derde sneeuwgolf die eergisteren over het land trok zorgde opnieuw voor lange files en vertragingen, met grote gevolgen voor niet alleen de transportsector maar ook voor de 'gewone' kantoor- en kenniswerkers.

Recent onderzoek van Mitel laat zien dat de technologie op het gebied van videoconferencing en online samenwerking inmiddels zo ver is dat er geen enkel excuus meer bestaat om thuiswerken niet mogelijk te maken. Uit de Mitel enquête blijkt dat 75 procent van de mensen in Nederland de effectiviteit van hun werk kan verbeteren, ongeacht de locatie, door het inzetten van conferencing- en samenwerkingsoplossingen via breedbandverbindingen. Een groot deel van de kenniswerkers kan moeiteloos in staat worden gesteld het werk vanuit huis te verrichten op dezelfde manier als op kantoor, zonder enig negatief effect op de productiviteit of de klantenservice. 



Stijging
Gijs Borsboom, Regional Sales Director Northern Europe bij Mitel: "Het is duidelijk dat de recente sneeuwval een zodanig negatief effect heeft op bedrijfsprestaties, dat meer organisaties hun toevlucht nemen tot telewerkoplossingen. Alleen al bij ons hebben we in januari een stijging van 45 procent gezien in het aantal verzoeken om informatie over oplossingen op dit terrein." 

Geen excuses
"Ik ben ook verbaasd dat organisaties in Nederland nog steeds zoveel schade zeggen te lijden als gevolg van sneeuw. Er zijn geen excuses voor met de huidige beschikbare technologieën. Mensen die thuiswerken zijn via hun systemen op exacte dezelfde manier met hun collega's en klanten verbonden als op kantoor. Daarbij zorgt de inzet van netwerkvideo ervoor dat er zelfs meer face to face-contact is dan wanneer mensen gewoon op kantoor zitten. De huidige oplossingen zijn zo kosteneffectief en eenvoudig te gebruiken dat geen enkele organisatie zich kan veroorloven, door het niet inzetten ervan, schade te lijden door downtime en verlies van inkomsten." 

Minder reizen
De voordelen van thuiswerken blijven overigens niet alleen beperkt tot situaties met slecht weer, maar gelden voor het gehele jaar. Van de door Mitel ondervraagde bedrijven, heeft 27 procent het afgelopen jaar om redenen van kostenbeheersing de reisuitgaven beperkt. Werknemers mogen minder reizen. Bovendien zou negentien procent van de zakelijke reizigers er de voorkeur aan geven conferencing- en samenwerkingsoplossingen te gebruiken in plaats van te reizen. Naast kosten speelt ook de besparing van tijd een belangrijke rol bij deze overweging. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkend Nederland zit in 2010 nog vaker thuis
 Werknemer is weg als hij niet thuis kan werken
 Acht slimme tips voor de thuiswerker
 Winter in Nederland: vrijnemen of niet?
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10