zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Crisis leidt tot extra werkdruk bij secretaresses

10 december 2009 - Ruim de helft van de werknemers geeft aan dat de werkdruk de afgelopen tijd is toegenomen. Vooral bij de secretaresse zorgt dit voor een toename aan stress en een uitbreiding van het takenpakket. Dit blijkt uit een onderzoek van Content onder 1.350 van haar werkzame flexkrachten.

Ook scoort de secretaresse het hoogst bij de toename van stress en het verkrijgen van extra taken buiten de normale werkzaamheden. Opvallende uitkomst is dat deze extra taken vaak onder het niveau van de secretaresses liggen. 



Langer doorwerken, meer taken

De toegenomen werkdruk is niet alleen het gevolg van de economische crisis. Een kwart van de ondervraagden verwacht dat de werkdruk structureel zal toenemen. Veel mensen zijn zich ervan bewust dat hetzelfde werk met minder mensen gedaan zal moeten worden. De toegenomen werkdruk wordt vaak opgevangen door harder en langer door te werken. Ook werk mee naar huis nemen gebeurt steeds vaker. Daarnaast komt uit het onderzoek naar voren dat veel werknemers extra taken in hun pakket krijgen. 40 procent van de ondervraagde personen geeft aan er extra taken bij gekregen te hebben tijdens de economische crisis. Het gaat daarbij vooral om het ondersteunen van collega’s en het aanmaken en archiveren van dossiers. 32 procent van de ondervraagden geeft aan dat de extra taken wel in het takenpakket horen, 55 procent daarentegen geeft aan dat deze extra taken onder hun opleidingsniveau vallen. 

Werksfeer

De extra werkdruk en de uitbreiding van het takenpakket zorgen over het algemeen niet voor extra stress en hebben geen negatieve invloed op de werksfeer. Uit het onderzoek blijkt dat de stress het meest is toegenomen onder secretaresses. 40 procent van de mensen die aangeeft meer stress te ervaren, heeft een secretariële functie. De crisis is wel merkbaar geeft 70 procent van de ondervraagden aan, maar leidt niet tot negatieve gevolgen op de werkvloer. De helft van de ondervraagde personen geeft aan dat de sfeer totaal niet is veranderd.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Secretaresse optimistisch over baan en toekomst
 Crisis of niet: op secretaresse wordt niet bezuinigd
 Dreigende burnout? Maak het werk leuker!
 Zeven manieren om te blijven presteren onder druk
 
 
reacties
 
ontspanningsoefeningen  |   | 
30-10-2010
 | 
21:45 uur
't Is wel uitkijken bij verhoging van werkdruk en toename van stress.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10