zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Europese middelgrote bedrijven lopen jaarlijks 433 miljard euro mis

15 september 2016 -  Europese middelgrote bedrijven lopen jaarlijks potentieel elk 5,7 miljoen Euro mis door barrières die hun groei belemmeren. Met 75.000 middelgrote bedrijven in Europa komt de totale potentiële misgelopen omzet neer op 433 miljard Euro. Dat is bijna gelijk aan het jaarlijkse BBP van België en bijna de helft van het jaarlijkse BBP van Nederland.

Dat blijkt uit onderzoek onder Europese middelgrote bedrijven door Ricoh. Dit terwijl middelgrote bedrijven in Europa grootschalige ambities hebben: 38 procent wil in de nabije toekomst naar de beurs gaan (IPO), in Nederland is zelfs 52 procent van de middelgrote bedrijven dit van plan. 21 procent van de Europese middenbedrijven gaat een ander bedrijf overnemen of fuseren om hun concurrentiekracht te versterken, in Nederland geldt dit voor 29 procent van de ondernemingen. Ondanks deze hoge ambities geeft 93 procent van de middelgrote bedrijven aan belemmerd te worden in hun groei. De drie belangrijkste barrières zijn: het moeten voldoen aan complexe wet- en regelgeving, moeite hebben met het aantrekken van toptalent op alle niveaus en problemen met het vinden, financieren en implementeren van de juiste technologie om hun ambities te ondersteunen.


 
Nederlandse bedrijven willen investeren in digitale technologie
Uit het onderzoek blijkt dat 30 procent van de middelgrote bedrijven in Europa nog geen digitale technologie inzet, specifiek gericht op groei als bedrijf. Tegelijkertijd ziet het Europese middenbedrijf grote kansen voor hun onderneming bij investeringen in digitale technologie. Een kwart van de Europese middenbedrijven denkt hiermee de transitie naar een meer ‘mobiel bedrijf’ te kunnen maken. Onder Nederlandse ondernemers ligt dit percentage zelfs op 67 procent. Ondernemers zien de inzet van digitale technologie als cruciaal voor het realiseren van winst die ze nu elk jaar mislopen. Nederlandse ondernemers geven in het onderzoek aan dat zij verwachten dat hun winst zal stijgen wanneer barrières op gebied van technologie, wet- en regelgeving en het aantrekken van talent lager worden. Vijftien procent van de Nederlandse ondernemers denkt dat hun winst dan met maar liefst twintig procent kan stijgen. Een kwart schat dat deze winststijging elf procent zal zijn en de helft geeft aan dat de winstverwachting in hun bedrijf dan toeneemt met in ieder geval zeven procent.
 
Oplossing: innovatie en digitalisering
"Het grootste deel van de overheidssupport is gericht op kleine bedrijven, terwijl grote bedrijven over het algemeen prima voor zichzelf kunnen zorgen. Middelgrote bedrijven voelen zich daarom vaak het verwaarloosde kind onder de Europese bedrijven, in Nederland geldt dit voor 68 procent van deze bedrijven," zegt Mark Boelhouwer, CEO van Ricoh Nederland. "433 miljard Euro is een enorm bedrag om mis te lopen, zowel voor middelgrote bedrijven als voor de Europese economie als geheel. Om hun ambities te realiseren, concentreren middenbedrijven zich het best op verdere digitalisering, zoals digitale facturering, efficiëntere facturerings- en betalingsprocessen of het digitaliseren van andere werkprocessen om groei te ondersteunen. Het is de hoogste tijd voor middelgrote bedrijven om prioriteit te geven aan innovatie en te zorgen voor flexibele ondernemingen met gestroomlijnde processen. Om op deze manier verder te groeien en hun omzet en winst vergroten."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven te afhankelijk van binnenlandse consumenten bestedingen
 Merken die investeren in customer experience verwachten omzetgroei
 Financiële instellingen missen omzet door gebrekkige toegang tot data
 Slimme technologie leidt tot meer omzet
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10